A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nincs adventi koszorúnk.
Van viszont helyette adventi dobozunk… Könnyű elkészíteni, nem kell ragasztgatni, abszolút nekem való. Az ötletet az egyik spanyol újságban találtam, amit még Sevillában vettem októberben.

Ott ugyan fadobozból készítették, és a gyertyák körül tobozok, mandarinok és apró almák voltak, de nálunk csak hatalmas almákat lehet kapni, meg aztán, úgy éreztem, jobbat találtam ki. Ráadásul, fadobozom nincs, ellenben én is ellenálhatatlan kényszert éreztem egy időben az ikeás fonott kosarak iránt, amelyek közül némelyik beépült a mindennapos használatba, némelyik a spájzban várja, mikor hasznosulhat; hát, egyikük most végre megtalálta rendeltetését. Legalábbis december végéig biztosan. Bogyóval tettünk egy kis sétát a közeli erdőben, szedtünk tobozokat, illetve régi díszeket újítottam fel minimális pénzbefektetéssel.

Voltak évekkel ezelőttről kis műanyag aranyszínű gömbdíszeink. Mivel nagyobbik lányom ragaszkodik hozzá, hogy idén csak egyféle színű díszek kerüljenek a fára, az aranyak parkolópályára kerültek. Vettem viszont a házi készítésű szaloncukrainkhoz nagyon szép csomagolópapírt, amely pont harmonizál a szóba jöhető díszek színével.

Fogtam ezeket a kis arany gömböket, és belecsavartam a csomagolópapírba.
Aztán, egy ikeás fonott kosarat kibéleltem alufóliával, megtöltötem színig kaviccsal – könnyű dolgom volt, mert az udvarunkon kaviccsal van leszórva. Bármivel meg lehet tölteni, hungarocellel,például. A lényeg, hogy a gyertyákat stabilan bele tudjuk állítani. Négy kell.
Aztán mehet köré a díszítés: tobozok, mogyoró, fahéjrúd, lehet szárított narancskarika, én a képen látható módon díszítettem fel, majd szalaggal körbekötöttem, hogy még jobban nézzen ki.

El lehet készíteni úgy, ahogy eredetileg láttam, mandarinnal, almával, tobozokkal, akkor még csomagolópapírozni sem kell.

Nagyon hangulatos, látványos, és amint mondtam, semmiféle különösebb előkészületet nem igényel.

Ajánlott cikkek

26 Hozzászólás

 1. Hááát, hogy csodaszép azért az túlzás, nekem egy összetákolt doboz, ami a célnak ugyan megfelel, de nem éppen adventre való.

 2. Egyszerű és nagyszerű!
  A kézügyesség nélküliek is, mint én, el tudják készíteni… Dekorációnak bárhova, hangulatteremtőnek, illatozónak. Külön öröm, hogy Bogyó is jelen volt az alapanyagok gyűjtögetésénél.
  Köszönöm az ötletet!
  Luca

 3. Kedves Névtelen (2012. december 15. 19:14),
  Nem szokásom ismeretlenül beszólogatni, de ha ugyanaz a Névtelen vagy, aki Zsófi születésnapjánál is fintorgott, akkor lenne számodra egy üzenetem:
  Iratkozz be “mosolytanfolyamra”, mert elég hervasztó az élethez és mások öröméhez való hozzáállásod!

  Ha nem Te vagy az a bizonyos Névtelen, akkor nem szóltam, de azért nem lenne baj, ha elgondolkodnál a lehetőségen. A Te életed is szebbé válna, hidd el! 🙂

  Szeretettel üdvözöllek és boldog adventi készülődést kívánok!

  Kata

 4. Pont azért tetszik nagyon-nagyon, mert nem “sablonos” 🙂 Jövő héten én is megcsinálom, aztán megmutatom a blogomon majd (persze, lehet, h nem pont ilyen lesz, hanem Katás :D)
  Köszönöm szépen!
  Áldott várakozást!
  Kata (Erdélyből)

 5. Van most itt keszthelyen egy karácsonyos bolt, ott találtam olyan papírt, ami valamiféle átmenetet képez a papír és az alufólia között. Nagyon vékony, nem zsírozódik át, és ha beletekered a cukrot, nem tekeredik ki.:) Sajnos, a nevét nem tudom (vagy hogy egyáltalán van-e neki), de holnap benézek, megkérdezem.

 6. Kedves Kata! (2012. december 16. 9:25)
  Én most írtam be először és nem bántás céljából. Nem kell beiratkoznom mosoly tanfolyamra mert semmi gondom vele, viszont úgy gondolom, hogy mindenki elmondhatja a véleményét, hogyha más a meglátása. Nekem ez precedens nagyon nem tetszett.

 7. Kedves Mónika!
  Ezek szerint csak úgy lehetne a tudomásodra hozni, hogy valakinek nem tetszik valami, hogy rébuszokban beszéljen? Magyarul Neked nem tetszik, hogy valaki le meri írni, ez nem tetszik, mert nem….. Nem volt bántó – szerintem – , csak megírtam, hogy ez nem adventre való. Ezzel én befejeztem. Látom az un. bloggernek kinevezett egyének nem tudják elviselni a kritikát.

 8. Kedves repaful,
  A negatív véleményt is illene névvel vállalni! 🙂

  Ne haragudj, ha megbántottalak, én sem bántás céljából írtam azt, amit, sőt.
  Amúgy ha már ott tartunk, hogy kinek mi nem tetszik: nekem a stílusod nem tetszett.
  Ezzel, úgy érzem, nem vagyok egyedül…

  További szép estét!

 9. Répafül, nem arról van szó, hogy a kritikát nem bírom elviselni. És nem szép tőled, hogy általánosítasz a “bloggernek nevezett egyének”-re. De képzeld el, hogy készítesz valamit, örömmel, ráadásul olyan ünnepre készülődsz, ami állítólag a szeretetről szól, és akkor valaki beszól neked, hogy az egy sz@r. Nem tévesztetted el a lényeget? Nem azért, de én nem szeretem elrontani mások örömét. Szerintem aki ilyet tesz, azt azért teszi, mert valamiért, valamire megkeseredett. Keserűségből jönnek az ilyen kemény, ítélkező beszédek. Bocs, ha most én vagyokkicsit kritikusabb, de a bloggernek nevezett egyének nemmindig viselik szó nélkül a kritikát. De az nem jelenti azt, hogy nem bírják.

 10. hmm… ez a valami tényleg nem lett túl szép, bár kedves, ötletes, és karácsonyinak mindenképpen karácsonyi jellegű 🙂

  én is régóta olvaslak amúgy… és még nem kommenteltem. de azért az elgondolkodtató, hogy tényleg csak pozitív dolgokat szabadna ideírni?

  úgy érzem, a fenti példa mindenkinek tanulási lehetőség… mind a kritikát nem túl jól viselő bloggernek, mind a nem túl kedvesen fogalmazó kommentelőnek.

 11. “Szerintem aki ilyet tesz, azt azért teszi, mert valamiért, valamire megkeseredett. Keserűségből jönnek az ilyen kemény, ítélkező beszédek.”
  Te nagyon tévedsz. Nálamnál vidámabbat nem találsz, sőt olyan helyen dolgozom, ahol a szomorúság messze ívben kerülendő.
  Nem azért írtam, hanem azért, mert ilyennek láttam és látom a doboznak nevezett akármidet. Ennyi.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük