A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Tavaly épp ilyenkor értekeztem a lángosról, érdekes, hogy valami pavlovi reflexként ma, a szünet első napján is automatikusan ez ugrott be a “mi legyen ebédre?” kérdésre válaszul.
Aztán Éva barátnőmnek újságoltam, hogy lángost sütök, mire elmesélte, hogy az ő anyukája mindig háromszög alakúra vágta a tésztát, a közepében két, egymással párhuzamos bemetszést ejtett, és hogy az olyan finom lett ettől, hogy hűha, meg nahát. Gondoltam, kipróbálom, és azt kell mondanom: Évának igaza volt.

Ismét kefires lángostésztát gyúrattam a kenyérsütő gépemmel; az egy évvel ezelőtti recepthez képest annyi a változás, hogy nem tettem bele tojást, és nem öregtésztával, hanem 3 dkg élesztővel készítettem.
Tehát a kenyérsütő szépen összegyúrta, majd fél óra alatt duplájára kelesztette a tésztát. Utána átgyúrtam a lisztezett munkalapon, ismét pihentettem negyedórát, aztán téglalap alakúra vágtam (a képen csak a tészta fele szerepel, két részletben sütöttem meg ugyanis).
Pizzavágóval először hosszában félbe, majd a két csíkot háromszögekre vágtam.
Minden háromszöget bevágtam így, és egy kicsit pihentettem őket (kb. 10 perc).
Egy edénybe kb. 1 centi magasan olajat töltöttem, felforrósítottam, és pár perc alatt a lángosok mindkét felét szép pirosra sütöttem.
Nagyon finom, és a két bevágásnak köszönhetően a közepük is kellemesen ropogós. Meg valahogy jobban kézre is áll. Szóval, nálunk most ez a nyerő lángos.
‘Jut eszembe: készítettem olyan vizes-olajos-fokhagymás lángosravalót, amit a lángososnál lehet rátenni kenőtollal. Aprítógépbe tettem 8 gerezd fokhagymát, 4 ek olajat, meg kb. 1,5 dl vizet, fél kk sót, és jól összekevertettem. Először mindenki bekente ezzel a saját lángosát, majd tejfölözte, sajtozta.
Ti hogyan szeretitek?

Ajánlott cikkek

31 Hozzászólás

  1. A hajdúnánási strandon készítenek zöldségeset. Fogyókúrázóknak. Tökéletes.Sajnos, máshol még nem láttam ilyet. Amolyan görög saláta keveréket tesznek rá a lángosra.

  2. Nálunk is igen kelendő a lángos, akár minden nap süthetnék. Pont így sajt,tejföl,fokhagyma. Van, hogy a fokhagymát csak ráaprítom, vagy szeletelem. (Mivel nagyon szeretjük a fokhagymát mindenbe.) Levezetésképpen lekváros a nyerő.

  3. Mandy, ez a verzió tökéletes lett.Zsófi, tehát lángostészta+görög saláta? Azért az nem olyan fogyókúrás:))))Marika, nálunk csak a kis finnyásunk miatt nem kevertem a tejfölbe a fokhagymát – mert hogy ő azt sem szereti (mondjuk, a fokhagymakrémlevesért egyenesen rajong…). Mindenki más bármilyen formában megeszi.

  4. Igeeeeen!!!!! Nagy kedvenc! Sajt-tejföl-fokhagyma.Mivel megboldogult ifjoncként Újpest piaca gyakran esett utamba, ott biza gyakran megfordultam a lángososnál. Szóval, mi ott lekváros lángost nyomattunk regglire. Középső gyerkőcömnek nagyon megtetszet ez a változat. Nála ez a nyerő.

  5. A lángost én is így tanultam anyukámtól! Háromszög vagy négyszög alakúra vágva, középen a bevágással :))) Így a legfinomabb, fokhagymásan, sajttal tejföllel. Gyerekeimnél mínusz fokhagyma, mert nyersen nem szeretik az ízét. Legközelebb kipróbáljuk a lekvárosat is, de akkor lenne egy kérdésem: Ilyenkor ugye nem sózzátok meg a kisült lángost???

  6. Én azt nem szeretem benne, hogy azt ígérték, ha megvizezem az alját, letapad a munkalapra – de nem. Úgyhogy ha nem pakolok a sarkaira valamit, elcsúszkál. Amúgy az jó benne, hogy nagyon könnyen tisztítható.

  7. A lekváros lángost kisülés után nem sózom meg. Hiába sós a tészta, ha ráteszed a lekvárt tökéletes édesség lesz belőle.

  8. Anyósom a csörögét süti így :-)) A lángos az kerek, ne adj’ isten töltött :-DÍgy szeretjük: sok fokhagymával, sok tejföllel, sok sajttal.Csurog is most a nyálam…

  9. Nagyim egyébként szigorúan reggelire csinálta a lángost. És a tejföl-sajt tetejére még kígyóubi, paradicsom, újhagyma karikák is kerültek jó vastagon. Na, ez volt az igazi nyári reggeli!!! 😀

  10. Maimoni! Testkontrollozni szoktam, abba (sajt-mentesen, természetesen, de azt nem is tesznek bele, ;-D) tökéletesen illik. Bár kettőt nem tanácsos egy nap belőle enni, de nem is nagyon fér. 😀

  11. Szia Móni!
    Szerettem volna a lángosod receptjét megkeresni, de sajnos nem találtam meg az előző bejegyzéseknél. Megtennéd, hogy újra leírod? Köszönöm szépen! Üdv, Szilvi

  12. Köszönöm a receptet! Úgy készítettem, ahogy írtad, és mindenkinek nagyon tetszett, igazán nagyon jól sikerült! Sütöttem kereket és háromszög alakút is; az utóbbit meg sem tudtam kóstolni, mert olyan gyorsan elfogyott… 🙂 Üdv, Szilvi

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük