A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nemrégiben az egyik kommentelőm ébresztett rá arra, hogy bármennyire is gyakran készítem, a blogra még sosem tettem fel pizzareceptet. Talán azért, mert soha nem recept alapján készítem, ráadásul, ha mondjuk van itthon épp savó (visszamarad a túrókészítésből), akkor például víz helyett azt használom. A lisztekkel is folyton variálok, mikor milyen van itthon. Meg amúgy is, ezrével találni a neten tuti pizzarecepteket. Aztán arra gondoltam, hogy végülis éppen ezért, miért ne tennék fel én is egyet?

Hozzávalók:
2,5 dl meleg víz
50 dkg lisz
1 csomag szárazélesztő
1 tk só
1 tk oregánó
2 ek olaj

A pizzaszószhoz:
1 hámozott paradicsom konzerv
fél fej hagyma (most lilát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 kk só
bazsalikom, oregánó
4 ek olívalolaj

A tészta hozzávalóit eben a sorrendben a kenyérsütő üstjébe teszem, és kb. 15 perc alatt összegyúratom.

Lekapcsolom a kenyérsütőt, és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztem a tésztát.

Négy egyforma gombócra szedem a tésztát, és így kb. 20 percig hagyom kelni.

Közben elkészítem a pizzaszószt. A hozzávalóit az aprítógépbe teszem, és fél perc alatt összeturmixolom.

Ha a tésztagombócok megkeltek, nyújtani kezdem elsőt. Hagyományosan csak kézzel készítik, én azért szoktam sodrófával is. Aztán kézzel húzkodom.

Sőt, mostanában dobálom!

 
 

A tésztát a pizzasütőbe teszem, megkenem a pizzaszósszal, és ráteszem a feltétet; ezúttal csak bacon és reszelt sajt került rá. 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.

 Aztán tolhatjuk is befelé…

 

Ajánlott cikkek

8 Hozzászólás

  1. Apám! az a dobálós kép :DDDDD Gianni sehol nincs hozzád képest :DDDJa és olyan robotkám van nekem is imádom, mindent azzal csinálok, hagyma darabolás, sajtreszelés szalonnából zsírt,stb.Na jó most még meg is éheztem , házhoz szállítást vállalsz ?:))))

  2. Móni, hajrá:)))Krisztina, azt a képet a nagylányom fotózta! Szerintem is jól eltalálta:)És én is nagyon szeretem ezt a kis robotgépet, nagyon szuper. Edith, köszi:))

  3. Nagyon jól néz ki! Amikor én pizzát készítek, körülbelül ilyen arányokkal dolgozom, csak épp nem száraz élesztőt teszek bele. Lehet, hogy épp ezért, de nekem sosem sikerül rendesen kinyújtanom. Nagyon bénán szokott sikerülni, de legalább finom:). Azért szeretnék én is olyan profi lenni, mint te!

  4. Hú, Móni!Ki volt az az ügyes fotós, aki ilyen jól elkapta a dobálózást?Pizza, pizza, pizza…. “Sajna”, az én lányaim is rájöttek már régen arra, hogy anyáé finomabb, mint a rendelős… :-)Így aztán én is gyúrok-dagasztok, kenek hetente egyszer, de én még a hajigálással nem próbálkoztam!!!Szilvi

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük