A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Szárnyasainknak (pontosabban egyelőre még csak a kacsáknak) az indítótáp mellé most már kell adnunk egyebet is, például kukoricát, rozsszemeket, de nem egyben, hanem darálva. Kapóra jött a padláson talált, lassan muzeális értékű daráló, amelynek működését sógorom a következőképpen mutatta be:

Amikor a daráló előkerült, Ernő, az Örök Postás (igen, újra postásegyenruhában!) önálló performansz keretében előadta, hogyan is szokták ők azt használni régen. Elöljáróban annyit mondanék el, hogy Ernő az “izé”szó helyett a “miafene” és a “hogymongyammagyarul” kifejezéseket használja.
Tehát, az ismertető egy része valahogy így hangzott:
 – Na, hát, hogymongyammagyarul, betettük a miafenébe a izét a… kukoricát meg a miafenét, aztán megmiafenéztük, és akkor a miafene jött ki ott alul, aztán így adtuk a… na, hogyanmongyammagyarul…, az állatoknak. Ott a miafenével lehet állítani, hogy mennyire miafenézze meg a…a miafenét, aztán meg… hogymongyammmagyarul, át lehet miafenézni azzal. Ha meg nem eléggé aprószemű a…miafene, ott azt beljebb kell…hogymongyammagyarul…, miafenézni.

Értitek?!

(Aki végignézi a videót, annak elárulom: igen, a gyerekek darálhattak.)

Ajánlott cikkek

9 Hozzászólás

  1. Ilyen darálónk nekünk is volt…vagyis a modernebbik változata.Annyira szerettem nézni ,amikor apu darálta az állatoknak a magokat…Iszonyatos hangja volt:)))Voltak libák,kacsák,csirkék,malacok…Mama,minden évben ültetett”kotlóst”,voltak is csibék…De idővel lebontottuk az állat farmot,innen a kert végéből…:(

  2. nagyapameknak is volt ilyen miafenejuk. szerettem a daralt kukoricaba melyeszteni a kezem, olyan finom volt es huvos.a kedvenc cimszavam a blogodon ez a gazdalkodas lett (itt meg lelkesito szavakat akartam irni, de olyan bena vagyok az ilyemsiben)

  3. Nagyinak is ilyen volt! Később árammal működtették. Azt a hangerőt! Amikor ledarálták a kukoricát összeszecskázott csalánt kevertek bele a kacsáknak. A csalán meg a daráltkokorica szagát soha nem felejtem el. Nekem ez olyan izé, na hogyismogggyam…. Olyan igazi vidék szag.

  4. Szia! Régóta olvasgatlak, most jelentkezem először.Nagyon jól kitaláltátok a “farmprojektet”. Sok munkát, de nagyon sok élményt, és persze házias ízeket fog adni.A háziszárnyasok nagyon szeretik a darába kevert, mosott, apróra vágott csalánt, salátalevelet. A tyúkok szép sárga tojással honorálják.További jó munkát, sok sikert!Ica

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük