A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Néha kiszorulok a konyhából.
Nem panaszképpen mondom, jól van ez így.
A pénteki epres bejegyzésben megemlítettem, hogy a nagyobbik lányom túrótortát akart készíteni; időnként átlapozza a receptes újságokat, és amelyik süti elnyeri a tetszését, azt megsüti – már ha sütni kell. Aztán, mint jó gasztroblogger-gyerek, lefényképezi, és most már meg is kérdezi: nem teszed fel a blogodra?
Dehogynem!

Zsófi áhítattal szemléli nővére alkotását.
 
Tehát a recept eredetije a Nők Lapja Konyha magazinból való, de kissé átalakítottuk; mi az édes kekszhez sosem teszünk még plusz cukrot, teljesen felesleges. Másrészt szerintem finomabb, ha a túrót nem 18 deka vajjal, hanem tejszínhabbal keverjük össze.
Ami belekerült:
22 dkg darált háztartási keksz
8 dkg vaj
1-2 ek víz
A töltelékbe:
50 dkg krémes tehéntúró (Lidl-es)
2 dl tejszín habbá verve
2 cs Zselatin fix
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
sok-sok eper a tetejére
 
 
A háztartási kekszet összegyúrta a vajjal, kevés vízzel, majd belenyomkodta a piteformába. Hűtőbe tette.
A tejszínt habbá verte. A túrót összekeverte a Zselatin fixszel, a citromhéjjal, majd hozzáadta a cukrot, és a végén beleforgatta a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simította, feldíszítette az eperszemekkel, és néhány órára hűtőbe tette dermedni.
Remek volt.
 

Ajánlott cikkek

14 Hozzászólás

  1. Juj! Ez nagyon finom lehet! Különben is, smmiképpen sem kell túl sok cukor bele: maga a tény, hogy a gyermeked készítette már maga a felülmúlhatatlan édesítőszer!!!!Szilvi

  2. Kicsi lányod hogy eltörpül az óriás torta mellett!:)Eszméletlen szép lett, és szerintem ezekkel az apróbb változtatásokkal csak jobb let a recept. Megkóstolnám, az tuti.

  3. Ez nem ér! :)) Már a lányod is csábít bennünket a gyönyörű finomsággal! :)) Mi lesz így a nagy elhatározásból?! Gratulálok a kis cukrásznak! Meseszépet alkotott!

  4. Én mindíg akkora örömmel várom -minden héten- a BIRTOK-beszámolót, s olyan jól érzem magam közben, de ez most itt valami MÁS!Óriási gratulációm a Lányodnak a csudaklassz epres alkotáshoz. S én is áhítattal néztem. Még jó, hogy nincs a közelben :)))

  5. Kedves Maimoni!Nagyon szeretem olvasni a blogodat és néha csak azt sajnálom, hogy nem lehetek ott.Olyan szivesen részvennék a Birtok beinditásában is.Lányod nagyon szépet sütött és kedvem volt nekem is elkésziteni. Követtem a receptet, de valamiért az én túrótortám nem álltmeg, talán a krémes túró -én is a Lidl félét vettem – volt túl hig?Azt kérdezném, hogy a tiéteket lehet szeletelni?Drukkolok a további sikeres munkáitoknak!Resinifera

  6. Kedves Resinifera!Köszönöm, kedves vagy!Lehetett szeletelni, bár nem volt „kemény” a töltelék. Valószínűleg több zselatin kell bele, át is javítom a receptben, nehogy másnak is híg legyen. Elnézést kérek!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük