Néha kiszorulok a konyhából.
Nem panaszképpen mondom, jól van ez így.
A pénteki epres bejegyzésben megemlítettem, hogy a nagyobbik lányom túrótortát akart készíteni; időnként átlapozza a receptes újságokat, és amelyik süti elnyeri a tetszését, azt megsüti – már ha sütni kell. Aztán, mint jó gasztroblogger-gyerek, lefényképezi, és most már meg is kérdezi: nem teszed fel a blogodra?
Dehogynem!
Zsófi áhítattal szemléli nővére alkotását.
Tehát a recept eredetije a Nők Lapja Konyha magazinból való, de kissé átalakítottuk; mi az édes kekszhez sosem teszünk még plusz cukrot, teljesen felesleges. Másrészt szerintem finomabb, ha a túrót nem 18 deka vajjal, hanem tejszínhabbal keverjük össze.
Ami belekerült:
22 dkg darált háztartási keksz
8 dkg vaj
1-2 ek víz
A töltelékbe:
50 dkg krémes tehéntúró (Lidl-es)
2 dl tejszín habbá verve
2 cs Zselatin fix
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
sok-sok eper a tetejére
A háztartási kekszet összegyúrta a vajjal, kevés vízzel, majd belenyomkodta a piteformába. Hűtőbe tette.
A tejszínt habbá verte. A túrót összekeverte a Zselatin fixszel, a citromhéjjal, majd hozzáadta a cukrot, és a végén beleforgatta a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simította, feldíszítette az eperszemekkel, és néhány órára hűtőbe tette dermedni.
Remek volt.
Szia! Én is áhítattal szemlélem!:-)
Ó, én is így néztem, bizony, mivel a fogyókúra miatt nem nagyon ehettem belőle… Persze, azért megkóstoltam, és nagyon finom volt!!
Juj! Ez nagyon finom lehet! Különben is, smmiképpen sem kell túl sok cukor bele: maga a tény, hogy a gyermeked készítette már maga a felülmúlhatatlan édesítőszer!!!!Szilvi
:))
Kicsi lányod hogy eltörpül az óriás torta mellett!:)Eszméletlen szép lett, és szerintem ezekkel az apróbb változtatásokkal csak jobb let a recept. Megkóstolnám, az tuti.
Ez nem ér! :)) Már a lányod is csábít bennünket a gyönyörű finomsággal! :)) Mi lesz így a nagy elhatározásból?! Gratulálok a kis cukrásznak! Meseszépet alkotott!
Óhhh, be jó lenne egy jókora szelet belőle.Mesés amit a lányka művel.Na majd ezt apának is megmutizom.
Kedves Maimoni! Kérlek írj nekem egy e-mailt!Chiara
Hűha! Ez már valami!
Én mindíg akkora örömmel várom -minden héten- a BIRTOK-beszámolót, s olyan jól érzem magam közben, de ez most itt valami MÁS!Óriási gratulációm a Lányodnak a csudaklassz epres alkotáshoz. S én is áhítattal néztem. Még jó, hogy nincs a közelben :)))
Viki, nagyon kedves vagy, köszönöm:))Jehudit, hát bizony…:)
Kedves Maimoni!Nagyon szeretem olvasni a blogodat és néha csak azt sajnálom, hogy nem lehetek ott.Olyan szivesen részvennék a Birtok beinditásában is.Lányod nagyon szépet sütött és kedvem volt nekem is elkésziteni. Követtem a receptet, de valamiért az én túrótortám nem álltmeg, talán a krémes túró -én is a Lidl félét vettem – volt túl hig?Azt kérdezném, hogy a tiéteket lehet szeletelni?Drukkolok a további sikeres munkáitoknak!Resinifera
Kedves Resinifera!Köszönöm, kedves vagy!Lehetett szeletelni, bár nem volt „kemény” a töltelék. Valószínűleg több zselatin kell bele, át is javítom a receptben, nehogy másnak is híg legyen. Elnézést kérek!
Még valami: ha a cukrot előbb rakod bele, mint a Zselatin fixet, valamiért nem köt meg.