A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Jöjjenek hát a videók! Elsőként azt a néhány pillanatot láthatjátok, amikor négy birkánkat először tereljük ki az istállóból a hátsó udvarra. Az állatok harmadik napja vannak nálunk, és bár még mindig nagyon bizalmatlanok, azért látszik némi javulás. Ahhoz, hogy hátra engedhessük őket, el kellett készülnie a villanypásztornak – ez tegnap megtörtént. Úgyhogy ma kinyitottuk nekik a kaput,és…

A birkák hátrarohantak. Rémülten, egyszerre, és a négyből kettő azon nyomban átugrott a villanypásztor két vezetéke között… Ugyanis az történt, hogy néhány fűszál hozzáért a vezetékhez, és ezzel földelte az áramot. Tehát, amíg ketten visszaterelték a szökött birkákat, a többiek a fűszálakat igazgatták a villanypásztor alatt.

A birkák eközben ismerkedtek a területtel.

Ezalatt elöl szintén komoly munka folyt. Voltak, akik a leendő tyúkólat készítették elő (meszeléssel); kisebbek…

…és nagyobbak egyaránt.

Voltak, akik a kacsáknak ástak gödröt, majd megtöltötték vízzel. Közben aggódva kérdezték, vajon elfér-e egy ekkora gödörben tizenegy kacsa…?

És íme, a kacsák válasza:

A lányok nagyon szeretik terelgetni a libákat:

Aztán a birkák elunták magukat a hátsó udvaron, és vissza akartak jönni az istállóba.

(A farmmal kapcsolatos összes bejegyzés a gazdálkodó címszó alatt található.)

Ajánlott cikkek

15 Hozzászólás

  1. magNagy élvezettel követem a gazdaság történéseit,igazán jól szórakozom.De azért rengeteg a munka,igazán derekesen helytáll apraja-nagyja,gratulálok,legyen sok örömötök a birtokban!:))

  2. Gratulálok az új szerzeményeitekhez, és a remek videós beszámolóhoz. Rengeteg munkával jár egy ilyen gazdaság, de látom nagy élvezettel vesz részt benne a család minden tagja. Nagyon szépen fejlődnek a kiskacsák és a libuskák. Húúú de irigykedem majd, ha a belőlük készült finom sültekkel kápráztatsz el minket.:))))(na jó nem irigykedem, csak vicceltem)

  3. Köszönöm a többiek nevében is! Tényleg jó látni egyébként, hogy a gyerekek nagyon szívesen részt vesznek a munkákban (gondolom, amíg nem kötelező…:))Gizi, én is abban bízom, hogy lesznek majd remek kacsa-liba-birka-tyúk receptek (kérdés, hányan fognak sírni miattuk…)

  4. Egy jó tanács a libákhoz: a liba követ. Könnyebb őket elvezetni valahova, mint elterelni:). Én is vezettem már hatalmas libacsapatot mezőre. Elöl egy leveles faággal vagy seprűvel (plusz könyvvel és ásványvízzel), és mögöttem a libák a klasszikus libasorban. A turisták meg fényképeztek:)). A blog régebben is tetszett, de az utóbbi időben, a tanya-projekt indulása óta előlépett a kedvencemmé:). És nagyom irigyellek.

  5. Köszönöm:))Azt látjuk, hogy nagyon szeretik a társaságunkat, és ha az egyik elindul valamerre, a többi ész nélkül követi azonnal, nehogy lemaradjon valamiről… Nagyon viccesek.

  6. Nagyon gyönyörűek! 🙂 A libák is, meg a barik, a két kis festőművész meg főleg!!!!Fantasztikus, amibe belevágtatok, én is itt irigykedem csndben a háttérben, és alig várom a beszámolókat! 🙂

  7. Hát, ez jó kérdés…Elsőre majd kerítünk valakit, de aztán határozott szándékom, hogy a szárnyasok levágását elsajátítom. A birkáét nem. Arra majd valamelyik férfi alkalmasabb lesz, azt hiszem.

  8. Szerintem az egész család sírva fogja szopogatni a csontokról az utolsó húsfalatokat is. Na de jövőre majd kezditek újra az egész farmozást és örülhetnek a gyerekek megint a pici állatkáknak..:)

  9. Én is pont arra gondoltam amikor olvastam hogy már nevet is kapnak az állatkáitok. A kötődés nagy lesz, de a finom sültek majd kárpótolnak benneteket. Persze az első vágás lesz a legnehezebb, erre azért készülj fel.

  10. Arra gondoltunk, első vágásra mindenképp “szerződtetnénk” valaki(ke)t a faluból… Azért először inkább megnézném, hogyan csinálja egy profi. Gyerekkoromban láttam utoljára.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük