A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Ezzel a cheesecake-kel nyitottam meg családunk számára az idei eperszezont; nekem még mindig aranyáron van, de tíz szép nagy szemre beruháztam. Úgyhogy semmilyen szempontból sem nevezhető olcsó desszertnek: az eper drága, a mascarpone drága, de olyan finom…
Annyira furcsa sajttortának nevezni, mert hát a mi fogalmaink szerint a sajt nem egészen ugyanazt jelenti, mint az amerikaiaknak, ahonnan a sütit eredeztetik. Nekünk krémsajt gyanánt Camping, Boci létezett, a mascarponét vagy a Philadelphiát nem olyan régóta lehet megtalálni általánosan az élelmiszerboltok polcain. Ehhez a recepthez pedig az kell: tejszínes, édeskés, vagyis semmi esetre sem sós ömlesztett sajt.

 

Hozzávalók (26 cm-s kapcsos tortaformához):
25 dkg keksz (én most teljes kiőrlésű liszttel készültet használtam)
10 dkg vaj

75 dkg mascarpone
1,5 dl tejföl
15 dkg porcukor
3 tojás
2 ek étkezési keményítő
1 citrom héja, félnek a leve

hozzá: valamilyen finom piros gyümölcs – mondjuk eper

A sütőt előmelegítettem légkeverésesen 160 fokra (nem légkeveréssel 180 fok).
A kekszet ledaráltam, és összekevertem a vajjal.

A 26 cm-s kapcsos tortaformát minimális mennyiségű vajjal kikentem, és elrendeztem benne a sütőpapírt (a vaj miatt nem csúszkál össze-vissza). Egy pohár segítségével jól lenyomkodtam a formában a vajas kekszet, és a hűtőbe tettem a formát addig, amíg a krémet elkészítettem.

Először a mascarponét elkevertem a tejföllel és a porcukorral, majd hozzáadtam a tojásokat, a keményítőt, a citromhéjat és -levet.

A krémet a vajas-kekszes alapra öntöttem, és a sütőbe tettem az egészet 45 percre. Amikor az idő lejárt, lekapcsoltam a sütőt, de a tortát hagytam bent kihűlni. Nem kell megijedni, ha még remegős, a hűlés folyamán tovább dermed.

Igazából másnapra lesz a legjobb, de ahhoz olyankor érdemes nekiállni, amikor a gyermekek már alszanak. Mert különben ki bírja azt kivárni…???

Ajánlott cikkek

15 Hozzászólás

  1. Anyák napja örömére én is sajttortával kedveskedtem a fiaimnak. Meg kell valljam, most készítettem először – DE NEM UTOLJÁRA!!! A hozzánk közeli kis üzletben csak “Győri édes” volt, hogy biztos elég legyen az alap, kiegészítettem 15dkg háztartási keksszel, mert 5db “Mascarpone” volt a hűtőben. A fiúk (25-23-17,5 évesek, elképzelhetitek a kapacitásikat) nyelték, “mint kacsa a nokedlit”. Egy szeletkét sikerült megmentenem Apának is, mert ő külföldön “ünnepelt”. Lányok! Ez az amerikai találmány – már ha valóban az övéké, mert ki’ tudja?! – VALÓBAN ISTENI!!! Készítse el mindenki legalább egyszer!

  2. Váncsa István szerint már az ókori görögök is ismerték…:))Komoly mennyiség lehetett 5 mascarponéból…Egyébként nekem is az a véleményem: legalább egyszer az életben meg kell kóstolni!

  3. Jaj de szép és finom! Megcsináltam a joghurtos almatortádat is kislányom 2. szülinapjára, és mennyei volt. Az fogyott el először, úgyhogy 2 nap múlva csináltam megint, hogy megkóstoljam. Ezt is megcsinálom szombaton, de csak magunknak, hogy jusson nekem is belőle. 🙂

  4. Nálunk is nagyon menő a sajtkrémtorta, a receptemben annyi különbség van, hogy sütés nélküli (csak hűtöm mikor kész van) és natúr sajtkrémmel (milli) valamint tejszínhabbal készül. Utóbb kevertem bele meggylekvárt is FINCSI! Így sem drága egy “süti”. Vagyis eléggé elérhető.

  5. Kipróbáltam a receptet sima 180 fokos sütésen és isteni finom lett az eredmény! Valóban hamar “párolog”, hálás köszönet a receptért! 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük