A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Gyors, egyszerű, nagyszerű.Legújabb szerzeményemmel, egy minimuffin-tepsivel meg egész szapora, 15 darabot lehet kisütni egyszerre a tepsi hátulján – mert, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, ez ott készül.

A kosarak édes változatát már megénekeltem, ez a sós most nagy kedvenc, kétszer sütöttem egy héten belül.

Hozzávalók (30 darabhoz):

40 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tk só
0,8 dl víz

A töltelékhez:
1 doboz zöldfűszeres krémsajt (125 g-os doboz)
10 dkg juhtúró
2 marék zöld olívabogyó

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, majd a kockákra vágott hideg vajat, és a két tenyerünk között addig morzsolgatjuk, amíg a liszt és a vaj nagyjából el nem keveredik egymással. Ekkor hozzáadjuk a vizet, és összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben pihentetjük 20 percet.
Közben aprítógépben összedolgozzuk a tölteléket (ez nem tart húsz percig, az biztos).
A sütőt előmelegítjük 190 fokosra.
A tésztát kinyújtjuk, jó vékonyra, kikísérletessük, hogy mekkora pohárral tudunk akkora köröket szaggatni, amelyek éppen jók a muffintepsi hátulján levő mélyedésekbe. Amikor megvan a méret, elkezdjük a sorozatgyártást. Kiszaggatjuk a tésztát, elhelyezzük a tepsi hátuljában, megtöltjük, nyomunk a tetejébe egy szem olívabogyót, ha annyira szeretjük, és mehet a sütőbe, cirka 22-23 percre.

Na, ez például karácsonyra jó. Meg máskor is.

Ajánlott cikkek

8 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük