Néhány éve a balatonszemesi Kistücsök étteremben ettem a címben frappánsan megnevezett ételt. Valami pazar volt. Arra is emlékszem, hogy a szomszéd asztalnál Medgyessy Péter vacsorázott a családjával, de a padlizsán oly mértékben überelt mindenféle kívülről jövő ingert, hogy velük kapcsolatban más nem rémlik. Vagyis, annyi igen, hogy vacsora után a volt miniszterelnök hatalmas szivarra gyújtott. Én inkább arra koncentráltam, hogy beazonosítsak minden ízt, hogy majd itthon is reprodukálni tudjam ezt a remek fogást. Gyakori vacsoraétel nálunk, különösen amióta újra fogyózom. ‘Jut eszembe, elnevezhetném Medgyessy-salátának.
Na jó, ez most vicc volt.
A hagymát és a sajtot már én tettem hozzá, szerintem nagyon jót tesznek az étellel.
Hozzávalók:
1 padlizsán
2-3 szem paradicsom
1 szál újhagyma
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
a tetejére feta (jellegű) sajt
Az újhagymát karikákra, a paradicsomot és a padlizsánt kockákra vágom.
Kevés olívaolajon megfuttatom a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Sózom, borsozom. Nem kapkodva, közepes, majd kis lángon párolom.
Apróra vágom a bazsalikomot, és ezt is hozzáadom. Lefedve párolom addig, amíg a padlizsán meg nem puhul. Tálaláskor megszórom feta sajttal.
Nem tudok betelni vele. Képes vagyok este fél 9-kor nekiállni, amikor hazaesem spinning edzésről…
Jó, hát akkor én is elkezdem a fogyót ezzel a vacsorával!
Majd mondd el, neked hogy ízlett!:)
Ötlete adtál egy jó kis vacsorához:) Ha lesz időd, nézz be hozzám, továbbgondoltam a receptedet…
Juj de szuper! Olyan igazi, nyári íze van, csurgatom a nyálamat!S ebből nyugodtan lehet lavórnyit is enni akár este is 🙂 Kitűnő!
Csillagos, megnéztem – nem jöttem volna rá, hogy én adtam az ötletet!:))) Erre szokta mondani apukám, hogy ugyanaz, csak egész más! De nagyon finom lehetett.Viki, nagyon szeretem, és tényleg meg szoktam enni belőle egy lavórral…
Juj! A Kistücsök nagy nyári kedvencünk!!! Nem csodálom, hogy onnan jött az ötlet! Egyébként boldog névnapot jöttem kívánni!!!!Pusszantás,Szilvi
Köszönöm!!:)))
Nahát, ez aztán a guszta light vacsora! Remélem, nálunk is ízleni fog, mert ma ez lesz!Nem baj, ha felvettelek magamnál korszerű táplálkozást támogató blogként?
Hát, inkább én köszönöm. 🙂
Tegnap a nagylánynál volt anyák napi ünnepség a suliban, úgyhogy nem jártam nálad, ezért kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok neked boldog névnapot! Napsugaras szép napot kívánok neked: Gabika
Kedves vagy Gabika, nagyon köszönöm! (Én is voltam ünnepségen tegnap…:)))
Kedvencünk a padlizsán. Ki is próbálom ezt a receptet!Upsz, így utólag én is szeretnék boldog néznapot kívánni.
Köszi:))
Kicsit késve, de megcsináltam (bár enyhe módosításokkal). Írtó fimon volt. Majd valamikor felteszem a blogomra…
Örülök, hogy ízlett:)