A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Néhány éve a balatonszemesi Kistücsök étteremben ettem a címben frappánsan megnevezett ételt. Valami pazar volt. Arra is emlékszem, hogy a szomszéd asztalnál Medgyessy Péter vacsorázott a családjával, de a padlizsán oly mértékben überelt mindenféle kívülről jövő ingert, hogy velük kapcsolatban más  nem rémlik. Vagyis, annyi igen, hogy vacsora után a volt miniszterelnök hatalmas szivarra gyújtott. Én inkább arra koncentráltam, hogy beazonosítsak minden ízt, hogy majd itthon is reprodukálni tudjam ezt a remek fogást. Gyakori vacsoraétel nálunk, különösen amióta újra fogyózom. ‘Jut eszembe, elnevezhetném Medgyessy-salátának.
Na jó, ez most vicc volt.

A hagymát és a sajtot már én tettem hozzá, szerintem nagyon jót tesznek az étellel.

Hozzávalók:
1 padlizsán
2-3 szem paradicsom
1 szál újhagyma
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
a tetejére feta (jellegű) sajt

Az újhagymát karikákra, a paradicsomot és a padlizsánt kockákra vágom.
Kevés olívaolajon megfuttatom a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Sózom, borsozom. Nem kapkodva, közepes, majd kis lángon párolom.

Apróra vágom a bazsalikomot, és ezt is hozzáadom. Lefedve párolom addig, amíg a padlizsán meg nem puhul. Tálaláskor megszórom feta sajttal.

Nem tudok betelni vele. Képes vagyok este fél 9-kor nekiállni, amikor hazaesem spinning edzésről…

Ajánlott cikkek

15 Hozzászólás

  1. Csillagos, megnéztem – nem jöttem volna rá, hogy én adtam az ötletet!:))) Erre szokta mondani apukám, hogy ugyanaz, csak egész más! De nagyon finom lehetett.Viki, nagyon szeretem, és tényleg meg szoktam enni belőle egy lavórral…

  2. Nahát, ez aztán a guszta light vacsora! Remélem, nálunk is ízleni fog, mert ma ez lesz!Nem baj, ha felvettelek magamnál korszerű táplálkozást támogató blogként?

  3. Tegnap a nagylánynál volt anyák napi ünnepség a suliban, úgyhogy nem jártam nálad, ezért kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok neked boldog névnapot! Napsugaras szép napot kívánok neked: Gabika

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük