A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Ha bármilyen körülmények között megkérdezem, mi legyen az ebéd, az elsöprő többség egyből rávágja, hogy “mustáros húúúúúús”, esetleg hozzáteszik, hogy krumplipürével. A bármilyen körülményt komolyan gondoltam, mert most, a vírus-dúlta szervezetük is ezt kívánta. (Hozzáteszem, ez valami elbutult vírus lehetett, mert egy nap után mindenki jó lett.)

A mustáros hús uralmát próbáltam már megtörni ezzel-azzal, de aztán rájöttem, bolondság erőlködnöm rajta: tíz perc alatt elkészíthető, ha krumplipüré is kell hozzá, akkor legfeljebb fél óra.
Következzék hát a nagy klasszikus. Először a krumplipüré.

Hozzávalók:
1 kg krumpli (tisztítva ennyi)
kb. 2 dl tejszín
7 dkg vaj

bors
szerecsendió
fél citrom reszelt héja (elhagyható, de érdemes kipróbálni)

A kockákra vágott krumplit lábasba teszem, annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi, és két teáskanál sót adok hozzá. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzöm.

Ha megfőtt, leöntöm róla a vizet, ráöntöm a tejszínt, és egy krumplinyomóval pépesítem. Ma elkövettem azt a hibát, hogy nem öntöttem le eléggé a vizet, így, amikor hozzáadtam a tejszínt, akkor láttam, hogy túl sok a folyadék. Le kellett róla öntenem, nehogy híg legyen a krumplipüré.

A püréhez adom a vajat, reszelt szerecsendiót, sót, borsot, citromhéjat, és addig keverem, amíg jó habos nem lesz.
Kész.

Amíg a krupli fedő alatt puhul, előkészítem a húst. Ennek a hozzávalói:
kb. 80 dkg csirkemell

bors
mustár
liszt
olaj/zsír a sütéshez

Felvágom a csirkemellet. Ráfektetem a tenyeremet a húsra, így érzem, hol jár benne a kés. Egy fél darab mellet így három szeletre tudok vágni.

Megsózom a szeleteket: egy tányérba fektetem az első szeletet, amelynek mindkét oldalát sózom. Erre jön a következő, amelynek már csak a tetejét, Így rakom szépen egymásra a szeleteket, a legalsó kivételével mindnek csak a tetejét sózom.

Ugyanígy járok el a borsozásnál is.

Majd ezzel a technikával mustározom a húst.

A szeleteket lisztbe forgatom.

Ha forró olajban, illetve zsírban sütöm meg, az nagyjából 5 perc szeletenként (2-2,5 perc/oldal). A hús így sosem szárad ki.

Ha nem akarom lisztezni – tudjátok, fogyókúra – akkor kontaktgrillbe teszem, ott sütöm meg. Az egy kicsivel több idő, és persze szárazabb is.

Ajánlott cikkek

9 Hozzászólás

  1. Látom, Neked is sikerült elcsípni azt a szuper grillezőt az A…diban. Ez egy tökéletes recept hozzá. Az én lábadozóim is ezt fogják kapni ebédre, mindenki a grillen.Amit le fázisfotózol, az annyira íncsiklandó, hogy nem lehet nem megcsinálni otthon!Annie

  2. Maimoni, tényleg annyira klassz a részletes leírás és a sok fotó, hogy rögtön az az érzésem támad, hogy ezt én is meg tudom csinálni! 🙂 Én inkább a sütésben, desszertekben vagyok járatos (a mai mérleg: két desszert, egy torta, nulla főétel – még jó, hogy anyu főzött gulyáslevest), főzni ritkán szoktam, de ezt most tuti kipróbálom!

  3. Ma nekem is van már 1 db lábadozóm. Reggel mondtam neki, hogy ebédre valami finomságot fog kapni. Nagyon finom, szaftos lett a husi, ízlett az én kis betegemnek is. Köszi a receptet, felveszem a repertoárba.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük