A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Ne vegyétek nyavalygásnak, de meguntam a blogsablonomat.
Emiatt nem is siránkoznék itt nyilvánosan, viszont belegondoltam, hogy lehet, a tavasz közeledte, vagy inkább túlságosan lassú eljövetele okozza ezt, akkor meg biztosan másnál is jelentkezik. Úgyhogy inkább próbálom hasznossá tenni magam, és megosztom a sablonkereséssel és -váltással kapcsolatos tapasztalataimat, így amatőr szinten.
Mi a jele annak, hogy meguntad a sablonodat?
Nem szívesen mész a saját oldaladra, nem tetszik rajta ez, nem tetszik rajta az, fáradtnak, üresnek tűnik. Ez mondjuk akkor is előfordul, ha az ember alkotói válságba kerül,  de most vegyük a jobbik esetet, amikor csak a felület nem felel meg.
Van úgy, hogy elég a hátteret, betűtípust megváltoztatni, de lehet, hogy teljes generálra van szükségünk a megújuláshoz.
Bloggal kapcsolatos változtatásokhoz a következő oldalakat ajánlom:
Blog Tippek, Trükkök ;
Blogger’s bloggers – Wise Lady rendkívül hasznos blogja, nekem is sokat segített.
Cicurka blogja – írója nagyon kreatív, a kézimunkán túl igen jól ért a a különböző blogbigyókhoz;
Csigamamánál és
Áginál szép hátterekre, fejlécekre bukkanhatunk;
Hékás  ugyancsak egyedi háttereket kínál, de
Jociandihoz is érdemes benézni. Aztán itt van a
Blogbajok, ahol szintén sokat tanulhatunk, és
http://www.thecutestblogontheblock.com, ahol megint csak sok jópofa ötlet vár.
Így hirtelen ennyi, de persze a google kimeríthetetlen tárházat kínál.
Nos, én napok óta sablonokat nézegetek.
Ha beüti az ember a google-ba, hogy “free blogger templates”, akkor kap ezer webcímet, amelyeken nagyjából ugyanazt a kínálatot tekintheti meg. Például:
http://btemplates.com/
http://www.bloggertemplatesfree.com/
http://www.instantshift.com/
http://www.pyzam.com
http://www.bietemplates.com/
http://dzineblog.com/
http://www.forfreebloggertemplates.com/
http://www.ipietoon.com/
http://www.finalsense.com/
http://templates.arcsin.se/
Kisebb eltérések persze vannak, de aki végignézi az elsőt, annak a többi kevés újat fog mutatni. Persze, lehet hogy pont a tíz-tizenöt másik között lesz a mi Igazink… Úgyhogy nincs más választása a kínlódó bloggernek, mint végignyálazni ezeket az oldalakat. Azért lehet találni egyedieket is:
http://www.giselejaquenod.com.
http://designdisease.com/
http://sablonart.freeblog.hu/
El kell döntenünk, hány hasábos sablont szeretnénk, és az annak megfelelő fájlt le kell töltenünk a számítógépre; mivel általában zip fájlokról van szó, ki is kell csomagolni. Ehhez szükség van egy WinRAR nevű programra, ami a netről is letölthető, ha nincs meg a gépünkön.

A hogyantovább-ot inkább idézem Zsukkától a Blogbajok-ról:
“Kiválasztva a megfelelő sablont, letöltjük a gépünkre (Download, majd Fájl mentése). A sablonfájl zip formátumban töltődik le, ezt ki kell csomagolni. Ha ezzel megvagyunk, a sablon már a gépünkön van egy mappában, nálam pl. a Dokumentumok/Blogger sablonok alatt.
A blogunk irányítópuljában kiválasztjuk azt a blogot, amelyiknek a sablonját változtani szeretnénk, és itt rákattintunk az “Elrendezés” menüpontra, ezen belül pedig a “HTML-kód szerkesztése” fülecskére.
Itt a “Helyi számítógépen tárolt sablonfájl feltöltése” ponthoz megyünk, ez a lap tetején van a részletes HTML-kód fölött. A “Tallózás”-ra kattintva kiválasztjuk a számítógépünkön tárolt sablonfájlt, ami XML dokumentumban van. A “Feltöltés” gombra kattintva feltöltődik az új sablonunk. (Előtte azonban érdemes elmenteni az előző sablon HTML kódját is, ha esetleg valami rosszul sülne el, vagy mégsem tetszene az új sablon…)A bejegyzések és képek megmaradnak hiánytalanul, viszont az egyéb blogcifrázások, mint bloglista, vagy számláló előfordul, hogy eltűnik. Ez velem is már előfordult, érdemes a bloglistát előtte a számítógép Kedvenceibe menteni. 
(Erre a problémára is van azonban megoldás, csak az egy kicsit bonyolultabb, nekem személy szerint van egy “próbablogom” amit csak a sablonok kipróbálására használok, ha egy ilyen “próbablogon” beállítja az ember az új sablonon az összes olyan “cifrázást” amit a régi blogjában használt, és így, módosítva illeszti be a HTML-kódot akkor a bloglisták és miegyebek is megmaradnak… Legalábbis én így csinálom :D)”

Jár még valaki hasonló cipőben?

Ajánlott cikkek

13 Hozzászólás

  1. Kisukta, megnéztem, jópofa színes!:)Edó, hát igen, rengeteg időt elvisz…Dortimcsi, megek!:))Barackviri, köszi, hogy megemlítetted, én is jártam nála, csak kifelejtettem – most pótolom.

  2. Ugyanezt az utat jártam én is végig, amikor készült a blog, aztán, amikor a sokadik sablonnál is azt éreztem pár nap után, hogy ez nem az igazi, elhatároztam, hogy valami nagyon egyszerű lesz addig, amíg meg nem találom az igazit. Most pedig a barátnőm rajzol nekem képet, amit az egyszerű fejlécéhez tudnék illeszteni. A kép szerintem zseniális lett, már csak a méretezés van hátra.Számomra a Te sablonod már a Te logóddá vált, annyira hozzád kapcsolódik. De biztos vagyok benne, hogy az új is nagyon jó lesz! És persze nagyon értem a változásra való belső késztetést! Kitartást, hajrá!

  3. Én is ezer oldalt böngésztem át, mire úgy döntöttem, hogy a legjobb a két v. háromhasábos tökfehér sablon. Aztán addig fotóztam a paprikát, amíg jó lett fejlécnek. :-))Egyébként a fehér azért jó, mert azt úgy alakítod, ahogy akarod, aztán a végeredmény tényleg Téged fog tükrözni.Szóval szerintem fehér.

  4. Sajátot akartam én is, de eluntam és most majdnem készen használom már hónapok óta. :o)De igazából nem is nagyon érdekel azóta. Valahogy úgy vagyok a blogsablonokkal, hogy ronda sablonnal is olvasom a jó írásokat és szép sablonban sem érdekelnek a rossz írások. :o)Weblapokban is az olyan funkcionálisakat szeretem, mint pl. a google keresőoldala… Semmi sallang, csak a lényeget nekem! ;o)De nagyon jó oldalakat ajánlgatsz, még megjön az én kedvem is tőle.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük