A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Bár tapasztalt szülinapozó vagyok – írtam  is már róla -, mindig megvisel, ha azt látom egy gyerektársaságban, hogy egy kölök leuralja az összes többit – és tudom, hogy ez így van már három éve.
Bencéék osztályában ez a sajátos helyzet alakult ki; van egy fiú, aki mindenkinél idősebb, okos, értelmes, intelligens és uralkodó természetű. Olyan pszichikai ereje van, hogy a többi tíz fiút egymaga irányítja – Bence azért hívta meg, mert félt, hogy kiszekálja a világból, ha kihagyja.

Most, hogy tart a zsúr, kénytelen vagyok hallgatni, hogy leosztja a lapokat, ki kivel van – és néha bizony beleszólok. Nehéz megállni.
Érdekes kérdés, milyen szinten kell beleavatkozni ezekbe a játszmákba, hiszen ha a szülő mindig szárnyai alá veszi gyermekét, az akkor is megkapja azokat a pofonokat, csak esetleg később, amikor apuanyu nincs ott. Másrészt egy kialakult helyzetet három óra alatt nem lehet megváltoztatni.
A zsúrra ezt a tortát készítettem:

Nagyon dekoratív, és nem mellesleg finom is. A krémjéhez felhasználtam
4 tojássárgáját
cukrot
2 ek étkezési keményítőt
cirka fél liter tejet
1 vaníliarúd kikapart belsejét
– ezekből jó sűrű pudingot főztem, majd amikor kihűlt, hozzákevertem
1 doboz (250 g)  mascarpone sajtot.

Szükség volt még
1 doboz (konzerv) körtére
1 nagy csomag babapiskótára (mivel nekem kevés volt csak itthon, egy tegnap sütött egyszerű kevert tésztát vágtam vékony szeletekre, ezt használtam. Tökéletesen illett bele.)
 és a díszítéshez
2,5 dl tejszínre
gyümölcsökre

A körte levét egy mélytányérba öntöttem, beleforgattam a piskótákat, és kiraktam velük a kapcsos tortaforma oldalát, majd az alját. Erre jött egy sor vékonyra vágott körteszelet, majd a krém harmada; újabb réteg piskóta (vagyis nálam a már említett kevert tészta), körte, krém, és újra piskóta, körte, krém következett. Éjszakára hűtőbe tettem, hogy jól megpuhuljon és összeálljon, majd másnap, a buli előtt díszítettem tejszínhabbal, gyümölcsökkel. Az a gyönyörű zöld színű gyümölcs koktélcseresznye, úgy kaptam. Rettenetes édes, meg hát ki tudja, mivel színezték, de a tortán jól mutat, és minimális kellett belőle.

Nem beszéltem össze Ottisszal, nagy meglepetésemre nemrég láttam, hogy ő is épp ilyen “kerített” tortát készített…:-)

Ajánlott cikkek

13 Hozzászólás

  1. Szerintem az ilyen típusú gyereknél, aki a többi fölé helyezi magát, csak a felnőtt tekintély a hatásos. Szóval, szerintem be lehet avatkozni, de egyéb esetekben nagyon mérlegelendő.Azért ezért a tortáért elviseltem volna némi gyerekszekálást. 🙂

  2. Boldog szülinapot az ünnepeltnek!A kissárcról meg: Sztem simán lehet vele tudatni, hogy nem ő a főnök. Az a baj, hogy nagyon sok srác elszáll és azt hiszi tőle megy a villamos. A felnőtt dolga helyére tenni az ilyen gyereket.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük