A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Eddig tizenegy bejegyzés, és csak három napra mentünk… Gondoljatok bele, mi lett volna, ha ott vagyunk egy hétig. No, de úgy dönötttem, nem húzom már nagyon el, elvégre nem könyvet írok belőle (bár úgy érzem, akár azt is tudnék).
Valaki egyszer azt mondta nekem, Sevillában mindig süt a nap. Hát üzenem neki, hogy ez nem egészen így van. Nekünk, azt hiszem, sikerült kifognunk az évszázad esőjét az andalúz fővárosban, az kétségkívül látszott, hogy nincsenek felkészülve ilyen tömegű víz elvezetésére. Patakok hömpölyögtek az utcákon.
Az idő éppen alkalmas volt arra, hogy megtekintsük a két fő nevezetességet: az Alcázart és a katedrálist.
Az Alcázar a királyi palota, 1988 óta a világörökség része, pompás és pazar. Nem is beszélek róla sokat, hiszen utána lehet olvasni, inkább csak mutatok pár képet.

A katedrális majdnem szemben van a palotával. Monumentális építmény, Spanyolország leghosszabb főhajójával rendelkezik. Íme, néhány külső fotó, amit előrelátóan előző nap, verőfényes napsütésben fényképeztünk.

A legmagasabb torony a La Giralda

Belső fotók közül nem időzök el a különböző szentek ábrázolásánál; inkább megmutatom Kolombusz sírját;a négy férfi a négy spanyol királyságot jelképezi, ők viszik a hamvakat, amelyekről állítólag DNS-vizsgálattal bizonyították be, hogy az az igazi. Nekem ezzel kapcsolatban annyi kérdésem van csupán, hogy ilyenkor mihez viszonyítják a DNS-tesztet? Valamelyik Kolombusz-utódéval hasonlítják össze?

A főhajó. Bár nem a legjobb kép, de azért valamit mutat…

A következő képek pedig a La Giraldából, a toronyból való kilátást mutatják. Eredetileg egy mecset minaretje volt (a katedrális helyén valaha mecset állt), azt építették át harangtoronnyá. Nem lépcső vezet fel a toronyba, hanem rámpa, hogy a müezzinek lóháton megtehessék a 33 kanyart. Vagyis, ma ennyit lehet megtenni, azt hiszem, régen feljebb is mentek még.

Azért ezt a kilátást megcsodálnám tiszta időben is majd egyszer.

 

Következő >>

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

 1. Uhh, de szép hely, jól bemutattad a képekkel.
  Kolumbusz DNS-e: én is elgondolkodtam ezen régebben. De mi van ha nem tudnak leszármazottról? Hátha valaki kutató vagy régész vagy akárki is olvass, aki tudja a választ 🙂 🙂

 2. A DNS-vizsgálatról:

  http://index.hu/tudomany/tortenelem/kolumb6356/

  … most a sevillai (spanyolországi) katedrálisból származó csontokból sikerült Lorente kutatócsoportjának DNS-t kinyernie. Ez az 500 éves maradványok korát figyelembe véve komoly teljesítmény, amelyet alapos felkészülésnek kellett megelőznie. (Lorente annak a genetikai azonosító laboratóriumnak az igazgatója, amely a Granadai Egyetemen működik, és amely többek között az FBI-jal is együttműködik).

  A spanyolországi katedrálisban talált csontokból származó mitochondriális DNS-t ezután összehasonlították Kolumbusz egyik rokonának a DNS-ével, és ezután jelentette ki a tudóscsoport egyik történész tagja: azonosították Amerika felfedezőjének maradványait.

  Érdekes még:

  http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/civilizacio/dns-teszt-var-kolumbuszra

  http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=779

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük