A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Sokszor van úgy az ember, hogy évekig rá sem néz egy alapanyagra a boltban, pedig ott van; aztán egyszer kipróbálja, és utána alig bír leállni vele.
Én így jártam most a Sparban kapható dobozos szárított gombákkal. Ha jól emlékszem, “Erdészné gombája” a termékcsalád neve, többféle gomba, 25 grammos kiszerelés, 5-600 forint egy doboz, és fergeteges ebédet hozhatunk ki belőle.
Legutóbb vargányát vettem, és tudtam is, hogy levest fogok készíteni. Nagyon jó választás volt.

A vargányát leöblítettem, majd beáztattam.
Egy óra múlva egy fej apróra vágott hagymát dinszteltem kevés olajon, majd hozzáadtam a leszűrt gombát, kicsit  átpirítgattam, és felöntöttem az áztató levével, illetve még egy kevés vízzel. Tíz percig hagytam forrni fedő alatt, ekkor botmixerrel egyneműsítettem. Sóztam, borsoztam, csavartam rá egy kis citromlevet, majd egy nagy pohár tejfölt elkevertem két evőkanál liszttel, és behabartam vele a levest.
Levesgyönggyel tálaltam.
Nagyon gyors, nagyon finom.
A képen látható bögre a kedvenc “levesescsészém”. Még nászajándékba kaptuk, tehát lassan tizenöt éves lesz. Hat volt összesen, ma már csak ez az egy van. Ahogy legjobban szeretem használni: belemerem a jó meleg levest, megszórom ezzel a ropogós levesgyönggyel, belekucorodom egy fotelba, és miközben eszem, valami kis litty-lötty filmet bambulok. Majdnem úgy kikapcsol, mint egy jó kis kávézás.

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

  1. Nagyon finom volt! Frissből készítettem már rizottót, de nálunk sem volt túl gyakori a konyhában. Most már vettem rókagombt, erdei gombakeveréket, ezt a vargányát… szeretem a gombát.

  2. Isteni lehetett! Én is imádom a vargányát, a szárított is jó, de a friss hmmm. Egyébként olyan ismerős a leveses csészéd, nekem is van fénykép alapján egy db pont ugyanilyen. Nem lehet hogy sárospataki kerámia? Még lehet ám ilyet kapni! Nem biztos hogy ilyen csíkos, de iylen kis csinosak. Anikó

  3. Szia!Ami az elkészítését illeti, én főztem volna mellé egy kis burgonyát és a botmixerrel a gombákkal együtt turmixoltam volna le. A burgonya ugyanis szépen besüríthette volna a levesed. A liszttel az a baj, hogy egy vékony filmréteget képez a nyelven és a többi ízt erősebben tompította volna, mint a pityóka. A levest továbbá a sok víz helyett, kevés húslevessel húztam volna fel. A citromlevet pedig csak a tálalás után csöpögtettem volna a levesemre. Egyébként jó ötletnek tartom a vargánya használatát. 🙂 Ha gondolod nézd meg pár receptemet. Üdv.: szabi(O_o)

  4. Szabi, köszi! A legtöbb krém- vagy pürélevest én is krumplival sűrítem; nem is tudom, itt miért nem azt alkalmaztam. Köszi az infót a lisztről, ezt nem tudtam. Igen, én is húslevessel húzom fel, ha van…de ha nincs, hát marad a víz, meg a szárított zöldségkeverék. Megnézem a receptjeidet!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük