A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Pityu barátunk egy hónapot töltött Írországban az ősszel, ahonnan hazatérve több alkalommal mesélte kalandjait. Beszélt arról például, hogy megismerkedett ott néhány magyar sráccal, akik néha meghívták vacsorázni magukhoz.
– Hmm, az a jó kis disznófül-pörkölt! Ha azt megkóstolhatnátok! – sóhajtott fel néhányszor. Őszinte megrökönyödésünkre reagálva részletekbe is bocsátkozott, úgyhogy elhatároztam, szerzek neki disznófület, szerzek én! Meg is rendeltem a maszek hentesemnél, pár nap múlva mehettem érte. Pityu boldog volt, én kíváncsi; a füleket megkapta ajándékba, cserébe kértem viszont a közlés jogait. Megállapodtunk.
Pityu tartotta a szavát, megkaptam a képeket, a receptet, sőt, egy kis kóstolót is.
A legjobb szó rá az, hogy érdekes. Pontosabban, maga a pörkölt finom, de a fül, ugye, nem a szokásos húsnemű. Persze, aki a kocsonyában szereti, annak ez az étel sok örömöt okoz; én nem rajongok az ilyen holmiért, de kötelességemnek éreztem megkóstolni. Érdekes. 
A recept, ahogy Pityu leírta:

“Disznófülről a szőrt festék leégetővel lepörzsölöm, szalonnát pirítok, zsírján hagymát sütök, rárakom a fület, meg egy kis körmöt, sózom, paprikázom, kevés vizet hozzá.1,5 óra után a beáztatott babot hozzáadom meg a vizet, babérlevél, bors, jó sok fokhagyma, zöld paprika, őrölt kömény, aztán még egy órát főzőm, még sózom, ha kell, asztkész.”
Csak aztán vigyázzunk, túl sokat ne együnk belőle, mert a végén még így járhatunk:

Ezúton szeretném kérni közös ismerőseinket egy kis diszkrécióra – ha a remek álcázás ellenére is felismerték, ki van a képen…:-)

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

  1. Sok-sok ügyes praktikáidnak vettem már hasznát, amit köszönök. S légyszives hozzám ellátogatni ha van egy kis időd. Vár valami 🙂 köszönöm: Viki

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük