A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Sajtkukac Niki aktív közreműködésének köszönhetően hozzám is ellátogatott a Gasztroangyal, és mit hozott? Na mit?
Hát bonbonformát, igazit! (Volt egy-két kevésbé sikeres akcióm, ugyebár…)
Plusz még mindenféle kis kekszformákat is, úgyhogy a családom által rám gyakorolt nyomás hatására valamelyiket muszáj volt hamargyorsan kipróbálni.
A kekszet javasoltam, amit némi hümmögés kíséretében elfogadtak, és azért hozzátették, hogy “jó, de bonbont mikor csinálsz?”
Majd.
Hamarosan.
Találtam viszont egyszerű kekszrecepteket, amelyek közül az alábbit valósítottuk meg:
Gyors alap-keksz
2 csésze liszt (ez igazából inkább három)
1 csésze cukor
2 tk sütőpor
1/2 csésze puha vaj
1 tojás
¼ csésze tej vagy víz

Díszítés:
1 tábla étcsoki
2 ek étolaj
kókuszreszelék

A cukrot jól elkevertem a vajjal, hozzáadtam a tojást és tejet, majd beleszitáltam a sütőporral elvegyített lisztet. A két csészényinél jóval több kellett, amint ezt jeleztem is a felsorolásnál. Jól gyúrható tésztát kaptam, amit azonnal kinyújtottam és szaggatni kezdtük a gyerekekkel közösen. 180 fokra előmelegítettem a sütőt, és tíz perc alatt megsütöttem a kekszeket. Jórészüket olvasztott csokiba mártottuk, majd kókuszreszelékbe forgattuk.

Lett hal, kutya, maci, kacsa, teve, és sok-sok ANGYALSZÁRNY…! Első pillantásra azt hittem, ez valami talpacska-forma, de aztán a csomagoláson szereplő fotón láttam, hogy bögre szélére akasztható szárny ez, bizony…
Kávézhatunk? Szállj velem…

Köszönjük az ajándékokat!

Ajánlott cikkek

26 Hozzászólás

  1. Közben mi teleltünk egyet, úgyhogy el voltam vágva a külvilágtól 🙂 De most végre találtam egy gépet – és mit látok….. Ezek szerint szerencsésen megérkezett a csomagocska. Örülök, hogy eltalálta az angyalka a vágyadat 🙂 Jó bon-bon és kekszgyártást!!!!Niki

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük