A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Bálint fiam 12 éve, december 30-án született olyan megfontolásból, hogy mivel már túlhordott volt tíz nappal, és egyre biztosabb császáros, az orvos nem akart műtétet saját szilveszteri programként. Már két hete kórházban tartottak, szülőnők jöttek-mentek, én maradtam, mint valami kövület. Az egyik doki elment szabadságra, amikor visszajött, döbbenten nézett rám: “nahát, maga még itt van? Szegény…” Szóval, harmincadikán a saját orvosom nézegette a papírjaimat, vizsgálgatott, nyomkodott, vakargatta a fejét időnként, aztán megkérdezte: “ettél ma már valamit?” “Hát,” mondtam, “nem adtak, hátha ma műtét lesz…” “Ja, te már így készültél? Akkor menjünk…” Így született meg Bálint Szilveszter előtt egy nappal.
Másnap este a nővérek, beteghordók, az ügyeletes orvos kisebb bulit rendeztek a társalgóban, ahova engem is invitáltak, ott is voltam, bár azért nem táncoltam… Aztán éjfél után jött egy kismama szülni, és huss, mindenki szétrebbent.

A tegnapi szülinapi mikrobulira (négy gyerek jött vendégségbe mindössze) anyósom receptjei közül választottam egyet, amelyik Nagy indiánfánk néven fut. Az eredeti recept így szól:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral és késhegynyi szódabikarbónával nagyon habosra keverünk. Hozzáadunk 6 evőkanál lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, tetejéről ujjnyi vastag szeletet levágunk, az alsó fél belsejét pedig kikaparjuk. Ezt 3 dl felvert tejszínnel és 3 evőkanál porcukorral keverjük össze, visszatöltjük az üregbe és a levágott lapot visszatéve rá, az egészet a feje tetejére állítjuk. Keserű csokoládé-öntettel vonjuk be, amelyhez egy kanál kakaót 2 kanál cukorral tűzről levéve simára keverünk, benne 2 dkg vajat. Langyosan öntjük az indiáner bombára, és megdermesztjük. Hűtőszekrényben jól kifagyasztjuk.

Mivel tíz személyre készült a torta, 8 tojásból készítettem a piskótát. A tölteléket illetően kicsit változtattam a recepten: felolvasztottam egy tábla étcsokit, összemelegítettem 1 dl tejszínnel, és ebbe forgattam bele a piskóta kikapart belsejét. Utána kevertem össze a 3 dl felvert tejszínnel.
A bevonatot is 1 tábla csoki+1 dl tejszín keverékével készítettem, nem a recept szerint; szépen megszilárdult, de ettől nem szabad azt várni, hogy majd kemény is lesz.
Jobb ötlet és idő hiányában tejszínhabbal díszítettem.
Nem volt rá panasz.


Ajánlott cikkek

8 Hozzászólás

  1. Boldog szülinapot az ünnepeltnek! :DJól néz ki a torta és jól hangzik a receptje. Anyósod aztán tudta mi a csízió! Nekem a csokis verzió dobogtatta meg jobban a szívemet.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük