A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Alig bírtam visszafogni magam az elmúlt egy hónap során, hogy ne írjak a sógoromnak szánt ajándékról. Különösen a Chef Viki által lebonyolított VKF jelentett nagy kísértést, mert ő ugye arra volt kíváncsi, ki milyen ajándékot tud készíteni a konyhájában.
Bár ez az ajándék nem szó szerint a konyhában készült, hanem számítógépen, mégis ide tartozhat. Amint arról már többször írtam, anyósom nyár elején, hirtelen távozott közülünk; a holmijait rakosgatva kezembe akadt a receptes füzete, amiben megtaláltam több olyan süti receptjét, amelyeket minden ünnep alkalmával elkészített.
Az egyik ilyen a majomkenyér, fiatalabbik sógorom nagy kedvence. Az jutott eszembe, hogy a szétesőben levő füzet tartalmát begépelem, A5-ös méretben kinyomtatom, lamináltatom, és lefűzöm egy gyűrűs mappába – jó ajándék lesz a sógoromnak, aki ezután kedvére rendelheti feleségétől a népszerű édességeket…
Jól kitaláltam, büszke is voltam az ötletre, mégsem oszthattam meg veletek, mert a sógornőm is olvassa a blogot – így odalett volna a meglepetés. De most! Eljött az idő.
Szóval, a begépelést Nóra lányom végezte, a nyomtatást és a laminálást szakemberre bíztam; az A5-ös gyűrűs mappa beszerzése nem volt egyszerű, és bár nem ilyen borítót terveztem, a végén ennyire futotta.
A laminálás a legjobb benne, mivel a kívánt süti receptjét az ember (konkrétan a sógornőm) kiveszi a mappából, beviszi a konyhába, és ha rá is cseppen valami, egyszerűen le lehet törölni.

Persze, a karácsonyi családi összejövetelre elkészítettem a majomkenyeret. Az eredeti recept így szólt:

1 margarint felolvasztunk, beleteszünk ½ kg kristálycukrot és 1 dl tejet. Felforraljuk, s ha jól forr, elkeverünk benne 2 evőkanál lisztet, 4 dkg kakaót, ezzel besűrítjük. 5 dkg vágott és 15 dkg darált diót, 30 dkg vagdalt kekszet és 10 dkg mazsolát keverünk még hozzá. Vizes kézzel rúd alakúra formáljuk, jól kifagyasztjuk.

 

Kicsit módosítottam rajta, mert a cukor mennyiségét rettentő soknak találtam, és szerintem a lisztes sűrítés is felesleges. Az én verziómban a hozzávalók listája így alakult:
25 deka vaj
2 dl víz
25 deka cukor
3 ek kakaópor
10 deka mazsola
10 deka durvára és
20 deka finomra darált dió
30 deka háztartási keksz apróra törve (pl. egy sodrófa segítségével)
10 deka finomra darált háztartási keksz

A vajat megolvasztottam és összeforraltam a vízzel, ezután tettem bele a többi hozzávalót. Fóliával bélelt püspökkenyér formába nyomkodtam, és éjszakára a hűtőbe tettem.

Dacára a megváltoztatott mennyiségeknek, illetve hozzávalóknak, a sógorom azt mondta: ez az.

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Én durvára tört baba piskótával készítem. Mazsolát nem ír elő az én receptem, úgy finomabb lehet. Rumaroma sem árt bele. Őzgerinc formában fagyasztom ki.

  2. Egy olyan cégnél, akik ilyen számítógépes tervezéssel és nyomdai munkák kivitelezésével foglalkoznak (névjegykártyák, plakátok). Összesen fizettem náluk (nyomtatás, laminálás, +matrica az elejére és a gerincre 5000,- forintot.Óriási érzés volt a kezemben tartani. Mintha az én könyvem lett volna.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük