A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A tegnapi nappal megkezdődött kis családunkban a szülinap-dömping; Nóra lányom 13 éves lett. Öt nap múlva Apa, majd újabb öt nappal később Zsófika lesz az ünnepelt, úgyhogy a november nálunk egyet jelent a tortamérgezéssel, mert nemcsak a családi köszöntés alkalmával, hanem aztán a barátok/osztálytársak számára rendezett szülinapi bulin is kötelező darab a torta.
Úgy érzem, évről évre ügyesedem, ezúttal megpróbálkoztam a fondant bevonattal Kiskukta receptje alapján, legközelebb pedig a Cserkénél látott pillecukor bevonóval kísérletezem.

 
Ha valaki figyelmesen nézi, láthatja, hogy nem vagyok egy kimondott képzőművész, nem igazán törekszem a tökéletességre az ilyen kézügyességet igénylő dolgokban; a fondant kicsit szakadozott, és a rózsák széle így cakkos lett, de szerencsére ezt az ünnepelt nem tette szóvá.
A tészta ötletét Wise Lady brownie-tésztája adta, amelyet maga a szülinapos készített el egy nappal korábban önálló sütemény formájában, és annyira ízlett neki, hogy elhatároztam, a tortája is ebből lesz.
A recepten annyit módosítottam, hogy 10 dkg kakaópor helyett 5 dkg-t tettem bele, a mandula pedig teljes egészében kimaradt. Lett helyette marcipán. De ezt majd kicsit később.
 
Hozzávalók:
 

10 dkg vaj
5 dkg kakaó
4 tojás
22 dkg cukor
10 dkg liszt
1 kávéskanál vanília kivonat
csipet só

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A kakaóport összekevertem a liszttel, egy másik edényben pedig a tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a puha vajat,a sót,a vaníliakivonatot és a végén belekevertem a kakaós lisztet. Sütőpapírral borított kapcsos tortaformába öntöttem (26 cm átmérőjű), betettem ma sütőbe, majd öt perc múlva 170 fokra mérsékeltem a hőt. Nagyjából 25 perc alatt sült meg.
Amikor kihűlt, félbe vágtam, és meggyes-mascarponés krémmel töltöttem meg, amelybe még egy marcipánlapot is beillesztettem.
Kellett hozzá:
1,5 doboz (cirka 35 dkg) mascarpone (a másik fél doboz kell majd a tortára kívülről!)
1 doboz habtejszín
porcukor (ízlés szerint)
két marék mirelit meggy, vagy magozott meggybefőtt apróra vágva
1 csomag Zselatin fix
1 csomag marcipán (a Lidl-ben vettem, 57% mandulatartalmú, a márkája Belbake, ha jól emlékszem, és 20 dekás)
A tejszínt habosra vertem a Zaelatin fixsszel, amikor kellő állagú volt, belekevertem a mascarponét, a porcukrot és a meggyet. A marcipánt akkorára nyújtottam,  amekkora a torta.
A kettévágott tortalap alsó felére kanalaztam a krém egyik felét, rátettem a marcipán lapot, arra jött a krém másik fele, majd ráborítottam a felső tortalapot.
Alufóliába csomagoltam, és éjszakára betettem a hűtőbe.
Szintén még este elkészítettem a fondant-t a fent linkelt Kiskukta recept alapján, és ezt is fóliába, majd nejonszatyorba tettem, és szobahőmérsékleten éjszakáztattam.

Másnap a maradék mascarponét összekevertem némi porcukorral, és kívülről bekentem vele a tortát. A fondant egy részét kinyújtottam, ráterítettem a tésztára, és eligazgattam rajta. Levagdostam az alján a felesleges részeket, és a maradék fondantból még díszítgettem. A rózsaszínes színt pár csepp céklalé hozzáadásával értem el, a 13. pedig kakaóporos.

Ajánlott cikkek

15 Hozzászólás

  1. A jó Isten éltesse sokáig erőben,egészségben, békességben, boldogságban mindegyikőjüket!Látom, túlteng a skorpió a családban…Ha én rokonod lennék, én is boldogítanálak a tizedikével…:)))))

  2. Boldog szülinapot az egész családnak (vagyis a nagy részének) 😀 !!!!!!Csendben kérdezem meg, hogy van olyan, hogy fiús torta? Mert erre ha ránézek ez olyan igazi csajos, de srácoknak pl. milyen tortát csináljon az ember? Csokisat, autókkal? Te milyet szoktál? Na ebből is kiderült, hogy eddig vettük a szülinapi tortát….De most kedvet kaptam a sütéséhez.

  3. Köszi!A sógornőm a kisfiának pl. autó tortát készített, az idézett kiskuktánál pedig autókerék torta van, és ha az ő blogját megnézegeted, sok ötletet találhatsz. Én eddig csokival bevont tortákat készítettem (a fiúknak is) ez a fondant új távlatokat nyitott…:))

  4. Szia! Először is nagyon sok-sok boldog szülinapot a nagylánynak! Másodszor örülök, hogy kipróbáltad az általam beírt fondantot, és hogy belinkelted a blogomat. A tortád bevonása, díszítése első nekifutásra nagyon szép lett!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük