A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amint arra már korábban utaltam, kaptam három hatalmas céklát. Az elsőből lett ez a saláta.

Hozzávalók:
1 cékla
6 gyöngyhagyma
8 gerezd fokhagyma
2 nagy alma
3-4 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
1 dl fehérbor
só, bors
A céklát meghámoztam, kockákra vágtam. Egy közepes tepsibe alufóliát terítettem, beleszórtam a céklakockákat, meglocsoltam olívaolajjal, balzsamecettel, sóztam, borsoztam. A gyöngyhagymákat megpucoltam, 4-be vágtam, a fokhagymagerezdeket csak félbe, és ezeket is hozzáadtam. Ezután kövekezett a két alma héj nélkül, kockákra vágva. Két kanál segítségével jól átforgattam az egészet, aláöntöttem a bort, alufóliával lefedtem, és másfél órára 200 fokos sütőbe tettem.
Fantasztikus illatok lengték be a lakást ezidő alatt, jöttek a kíváncsiak, hú, mi ez? Mutatom a tepsi tartalmát, erre csalódottan: jaaa, cékla…?

Én még egy kis pirított tökmaggal is megszórtam, és elképzeltem, hogy a hosszú téli estéken mennyi céklasalátát fogok gyártani… Tudjátok, milyen egészséges?

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. :))) Néha jár igy az ember lánya… Egyébként sok ételt úgy szerettettem meg a gyermekeimmel, hogy minekutána “húzták az orrukat” egy ételtől, következőben elkészitettem kis adagban és kijelentettem: “ezt csak én eszem, mert ti nem szeretitek, ez csak nekem van!” Nekik pedig készitettem valami “kedvencet”. Persze ettől beindult “az ellenkezési reflex” – ami serdülőknél kitűnően működik – és egyből ők is akartak enni belőle. Mondtam, egy kis kóstolót adok, de a nagyobb rész akkor is az enyém. Erre aztán kezdtek szidni: “milyen anya vagy, eleszed a gyerekeid elől a legfinomabb falatokat, stb. stb.” Aztán igyekeztek “felfalni” előlem azt az ételt, amit egy körrel elébb nem szerettek, én pedig örömmel nyugtáztam, hogy a csel működik, lám még egy ételt megszerettettem velük. Most már nagyok és értelmesek, nevetnek az egészen és igazából egyikről sem mondható, hogy válogatós lenne.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük