Akármennyire is jól sikerült, maradt három adag a spenótos-vargányás rizottóból. Mivel a rizottó csak frissen jó – de ha nem, akkor is kevés lett volna egy újabb ebédre ez a maradék -, azt találtam ki, hogy egybesült fasírtot készítek belőle. Volt itthon fél kiló darálthús, összekevertem a rizottóval, adtam hozzá két tojást, kevés sót és egy kis borsot; mást nem, nem akartam elnyomni az eredeti vargányás ízt.
Zsírozott, zsemlemorzsával megszórt püspökkenyérformába nyomkodtam a masszát, és légkeveréses sütőben 180 fokon 45 perc alatt megsütöttem. Az enyéim krumplipürét kértek hozzá, de akár magában, egy kis salátával is fogyasztható.
Nos, kis válogatósunknak így még jobban ízlett, mint átalakítás előtt.
Ételek Maradékmentés
Ügyes vagy! És még nagyon fincsi is lehetett.
Ugy latom te is olyan haziasszony vagy, mint a ferjem anyukaja, aki ket pilota kekszbol es egy repabol harom fogasos szuper ebedet foz.
Hát bizony, hamar elfogyott!Pelikán, ez jó…:)))