Merthogy ma nyár van. Remélem, marad is pár napig, és ez az őszi-téli borongósság elvonul végre.
Ezt a meleg salátát bármikor képes vagyok megenni. A padlizsán, a paradicsom, a fokhagyma és a bazsalikom így együtt nemcsak szépen rímel, de fantasztikus ízharmóniát is teremt; a feta sajt már csak egy kis extra.
Hozzávalók:
1 padlizsán
6 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
feta sajt
Kevés olívaolajon párolni kezdem a kis kockákra (1x1x1 cm)vágott padlizsánt. Hozzáadom a paradicsom felét – ugyanígy kockára vágva -, sózom, borsozom, rádobom a fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, és fedő alatt tovább párolom. A paradicsom szétfő, és az íze kellemesen vegyül a padlizsánéval. Amikor már majdnem teljesen puha a padlizsán, hozzáadom a maradék három, kockákra vágott paradicsomot, és már kevergetés nélkül párolom pár percig – ez már nem fő szét, de nem is marad nyers.
Tálalásnál feta sajtot morzsolok rá, és már lehet is enni.
Nagyon hamar készen van, nyáron kellemes alternatíva lehet, ha már kissé unjuk a lecsót.
Húha! Csodás ötlet!Van is itthon maradék feta…
Mmmm… én eddig csak rántva készítettem a pdlizsánt, de ez is nagyon jól hangzik! Jó a kép is, szemcsiklandó… 🙂