A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ennyi sevillai sztori már megkíván egy tisztességes spanyol receptet, hát most következzen ez. Vettem néhány főzős magazint, kettőt már a karácsony jegyében adtak ki, ez a recept pedig egy olyan újságból származik, amely könnyű őszi recepteket ígér.
Tényleg nem nehéz elkészíteni ezt a húsos-gyümölcsös fogást, és az aszalt baracknak, illetve a narancsnak köszönhetően különleges, ám nagyon harmonikus ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:
75 dkg darált marhahús (másból is készíthető)
20 dkg aszalt sárgabarack
1 zöld kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 tojás
1-2 ek zsemlemorzsa
2 narancs
3-4 ek olívaolaj
3 ek liszt
fél kk őrölt kömény
egy csipet sáfrányos szeklice

fél kk bors

1. Áztassuk be a sárgabarackot vízbe, legalább 1 órára.
2. Vágjuk apróra a hagymát. Tegyük egy tálba a darált húst, adjuk hozzá a hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a köményt, a sáfrányos szeklicét, kb. 1 tk sót és a borsot. Keverjük jól össze. Formáljunk gombócokat a masszából, forgassuk lisztbe, majd egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olajat, és ebben süssük körbe a gombócokat.
4. Amíg sülnek a gombócok, a paprikákat vágjuk félbe, csumájukat szedjük ki, majd a húsukat vágjuk vékony csíkokra. A sárgabarackot csepegtessük le.

5. Adjuk a gombócokhoz a paprikát és a barackot, majd reszeljük körbe a naracsok héját, ez is mehet a lábasba, és facsarjuk ki a gyümölcsök levét, majd ezt is adjuk hozzá. Aprítsuk fel a fokhagymát, és végül ez is kerüljön az edénybe. Fedő alatt főzzük lassú tűzön kb. 30 percig.

Tálaláskor a gombócokra locsoljunk a narancsos szaftból.
Eredetileg ez így, külön köret nélkül szerepel a lapban (gondolom, a gyümölcs,illetve a paprika a köret), de adhatjuk plusz körettel, akkor ez a mennyiség 6 személynek elég. Egyébként csak 4-nek.
Én tepsis krumplit sütöttem hozzá: 2 kg megmosott, héjas krumplit negyedekbe vágtam, tepsibe tettem, adtam hozzá kockára vágott szalonnát, lila hagymát, rozmaringot, sót, megöntöztem olívaolajjal, és kb. 50 percre 190 fokos sütőbe tettem. Néha átkevertem.

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük