A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Megértem, ha állandó olvasóim közül most többen azzal sóhajtanak fel hogy na ne már…! Lerágott csont!!! De higgyétek el, jó okom van arra, hogy ezt a sütit újra bemutatom. Szerintem már a saját anyukája sem ismer rá…
A tésztába kakaóport tettem, a szilvalekvárnak köszönhetően még háromnaposan is kellemes maradt, nem száradt ki (a három napot pedig azért érte meg, mert dupla adagot készítettem belőle). És a krém rajta! Varázslatos.
Úgy hívom, hogy Márványos süti.
 
Hozzávalók (a dupla adaghoz, vagyis a nagyméretű tepsihez):
18 dkg zsír, vagy 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
8 evőkanál szilvalekvár (sűrűn folyós, nem kemény)
5 tojás
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tk szódabikarbóna
3 ek holland kakaópor
1 narancs reszelt héja
A tetejére:
szilvalekvár
1 cs. pudingpor, sűrűre főzve 3,5 dl tejjel
1 doboz Philadelphia krémsajt
1 tábla jó minőségű étcsoki
5 dkg vaj
A lágy zsírt/vajat jól összekeverem a porcukorral. Hozzáadom a lekvárt, majd egyenként a tojásokat (vagyis amint beleütök egy tojást, azt elkeverem, utána jön a következő), aztán a kakaóport. Utána részletekben hozzáadom a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a narancshéjat. Nem folyós, sűrű tésztát kell kapnom. A tepsibe sűtőpapírt terítek, beleöntöm a tésztát, elsimítom. 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Langyosan lekenem szilvalekvárral, és elkészítem a krémet.
A sűrű pudingot (amikor már nagyjából kihűlt) összekeverem a krémsajttal, ha nem elég édes, kis porcukrot adok még hozzá. Megkenem vele a tésztát.
A csokit összeolvasztom a vajjal, majd csíkokban ráteszem a krém tetejére; fogok egy villát, és összehúzkodom a két masszát.
Hűvös helyen hagyom, hogy a krém megdermedjen.
 

Ajánlott cikkek

10 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük