A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Az a helyzet, hogy novemberben három szülinaposunk is van.

Nóra lányom 4-én, életem párja 9-én, Zsófi 14-én született.
Kész tortamérgezés.
A kicsi ezúttal csokitortát rendelt, ami valami egészen nagyszerűre sikeredett. És nem is nehéz elkészíteni.
Először is, a hozzávalók:

6 tojás

6 kanál cukor

6 kanál liszt

2 kanál cukrozatlan kakaópor

3 tábla csoki (ebből egy volt 70 %-os ét, plusz volt két mezei, egy tej, egy ét)

6+2 dl tejszín (6 a krémhez, 2 a díszítéshez)

porcukor
lekvár a piskótalapok megkenéséhez (szerintem a meggy a legjobb, de ezesetben cseresznyét használtam)
2 csomag dr. Oetker Zselatin fix

1 csomag habfixáló, a díszítésre szánt tejszínhez
Tehát, az ünnep előtti estén hat tojásból a szokásos módon piskótát készítettem, és mielőtt a fehérjét a sárgás masszához kevertem, utóbbiba adagoltam 2 kanál cukrozatlan kakaóport.

Négy 26 cm átmérőjű lapot sütöttem ebből.

Közben felovasztottam a 70 %-os étcsokit, és a tejtábla felét, majd 6 dl tejszínt felvertem 2 csomag Dr. Oetker Zselatin fix-szel. Adagoltam hozzá némi porcukrot, és belekevertem az olvasztott csokit.

Bár meggylekvárral lett volna a legjobb, itthon volt még egy üveg a szomszéd nénitől kapott cseresznyéből gyártott lekváromból; nos, ezt kentem a piskótalapra, majd rá a krém harmada került; következő lap, lekvár, krém, következő lap, lekvár, krém, és a negyedik lappal lezár. És ezt az utolsó lapot is megkentem lekvárral. A maradék másfél tábla csokit megolvasztottam, és bevontam vele a tortát. Másnap, a szülinapozás előtt feldíszítettem tejszínhabbal, és egy kis kandírozott narancshéjjal.

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük