Azt látom, nem is igazi gasztroblogger az, akinek nincs legalább egy guacamole-receptje. Pontosabban nincs egy, és ahhoz nem ragaszkodik körmeszakadtáig.
Ahhoz képest, hogy – amint az Váncsa István örökbecsű szakácskönyvében írva vagyon – “a guacamole nem is étel, hanem az avokádó fogyasztásának technikája”, készítésének módját időnként ugyanolyan heves viták övezik, mint az általam már említett padlizsánkrémét a Mindmegettén.
A guacamole nálunk nem várt sikert aratott, még nagyobbik fiam, Bálint is rajongója lett, aki pedig valami különös érzékkel mindig a műanyag ételekhez vonzódik. Bálintnál a csomagoláson szereplő E-betűk száma egyenesen arányos annak kívánatossági fokával.
Na de ennyit erről.
Jöjjön az én receptem, ami nem különbözik sokakétól, de hát…
A guacamole nálunk nem várt sikert aratott, még nagyobbik fiam, Bálint is rajongója lett, aki pedig valami különös érzékkel mindig a műanyag ételekhez vonzódik. Bálintnál a csomagoláson szereplő E-betűk száma egyenesen arányos annak kívánatossági fokával.
Na de ennyit erről.
Jöjjön az én receptem, ami nem különbözik sokakétól, de hát…
2 avokádó
fél lilahagyma
6 kicsi koktélparadicsom
fél citrom
tejföl
fél lilahagyma
6 kicsi koktélparadicsom
fél citrom
tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
pár csepp balzsamecet
só, bors
vágott korianderzöld (aki szereti)
só, bors
vágott korianderzöld (aki szereti)
Avokádó kibelez, citromlé rá. Hagyma, paradicsom apróra, hozzáad, plusz tejföl, plusz fűszerek.
Pihentet.
Tortillacsipszszel mártogat. Már aki nem fogyózik.
Pihentet.
Tortillacsipszszel mártogat. Már aki nem fogyózik.
szia Móni!
mennyire is legyen puha az az avokádó…? mert kaptam egyet anyukámtól hétvégén, és majd kiugrottam a bőrömből, hogy, ú, most majd lesz guacamole, de a teteje még mindig kissé kemény… szóval olyan nagyonnagyon puha legyen, mint a kispárna mindenhol, vagy hogy? :]