A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Hát, erre már készültem. Először Fűszeres Eszter receptje ihletett meg, olyannyira, hogy el is készítettem azt, igaz, nem túl kóser formában, disznóból…

Nademost, most lapockát vettem büszkén és boldogan, abból is egy kilót. Fel is kockáztam szépen, és közben elméláztam a készítési módján. A végeredmény aztán így nézett ki:

Az íze pedig… Hmmmmmm… (na jó, belátom, igazából pácolni kellett volna a húst, legalább egy éjszakára, de inkább többre. Viszont hirtelen ötletként jött ez itt most, és annyira szerettem volna még belátható időn beül enni is… Én vétkem, én vétkem.)

Elöljáróban: akinek van olyan edénye, ami a tűzhelyen és a sütőben is használható, azt irigylem.

Hozzávalók:

1 kiló marhahús (momentán lapocka)

5-6 csík baconszalonna

1 fej vörös-, 4 fej lilahagyma

4-5 gerezd fokhagyma

10 kisebb gomba

3 szál sárgarépa

fél fehérrépa

2 db 1 cm vastag szelet zeller (ez egy nagyobb darab volt, ezért vágtam így belőle)

1 üveg vörösbor

só, bors

2-3 ág rozmaring

1 chilipaprika

Nos, egy kis olajon kiolvasztottam a szalonnát, rádobam az apróra vágott vöröshagymát Amikor pirulni kezdett, ráraktam a húst, azt is pirítottam, majd addig hagytam a serpenyőben, amíg a saját levét szépen el nem főtte (közben hozzáadogattam a szétnyomott fokhagymákat, és a magjátó megszabadított, apróra vágott chilipaprikát).

Amíg szépen párolódott, felvágtam a lilahagymákat nagyjából 8 részre, beleszórtam a legnagyobb jénai edényembe (olyanba, amelyiknek teteje is van). Megpucoltam a zöldségeket, de nem vágta fel, hozzáteszem, a répák nem hatalmasak voltak, ellenkezőleg: inkább a zsenge kategóriába tartoztak. Mikor már lassan lepirult a hús, átöntöttem a jénaiba, a hagymára, és hozzátettem az összes zöldséget. Tudtam, hogy szét fognak főni, de én szeretem, ha szétfő a zöldség. Aki nem szereti, az majd úgy két óra múlva tegye az edénybe. Tehát, ezután ráborítottam a bort, addig, hogy ellepje. Az én esetemben ehhez szükség volt az egész üvegre. Sóztam, borsoztam, melléraktam a rozaring ágacskákat, lefedtem, és betoltam a sütőbe. Először teljes hőfokra csavartam, és amikor forrni kezdett, visszavettem 160 fokra. Itt aztán hagytam majdnem 3 órán át. Akkor még levettem a tetejét, hogy a szaft egy kicsit sűrűsödjön, és még maradt benn egy jó fél órát.

Rizi-bizit készítettem hozzá.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük