A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Terhes vagyok. Te jó ég, terhes vagyok.

Döbbenten roskadtam vissza a WC lehajtott fedelére. A falak hirtelen megnőttek körülöttem, a fülem zúgott, miközben egyre kisebb lettem.
Két csík. Ezek a tesztek nem tévednek, és hát már napok óta nem bírtam meginni a reggeli kávémat. Ez tette igazán gyanússá a helyzetemet, olyannyira, hogy reggel megvettem a tesztet. Persze, hazáig már nem bírtam ki, itt az újságíró-iskola földszinti, csendes mellékhelyiségében, az egyébként rendkívül érdekes sajtójog óra szünetében előre megfontolt szándékból el is végeztem a „vizsgálatot”. Pozitív.
Istenem, négy gyerek.
Négygyerekes anyuka leszek.
Hirtelen azt sem tudtam, sírjak, vagy nevessek. Annyi mindent tervezgettünk az utóbbi időben, ez most egy vonallal szépen át is húzhatjuk. Vagy inkább két csíkkal.
Másrészt, mivel nem lehet kérdés, hogy megtartjuk-e, kötelességemnek éreztem, hogy örüljek. Rengeteget olvastam arról, milyen traumát jelent már egy születendő gyermek számára is, ha nem örülnek neki. Szóval, örülni is fogok – határoztam el. Holnaptól biztosan.
– Haha, ez jó, a szabadságjogok és a büntetőjog tárgyalása közben kiderítetted, hogy terhes vagy… – kuncogott rajtam Ibolya, akivel itt az iskolában szeptember óta kellemesen összebarátkoztunk. Vele közöltem először döbbenetem okát. Valakinek el kellett mondanom, és mivel a férjem éppen nem volt kéznél, Ibolya is megfelelt.
Tényleg, eredetileg négyet terveztünk, de hát még nem most… Éppen kezdett kényelmessé válni az élet, a gyerekek hat-, öt-, kétévesek, a kicsi is egyre önállóbb, elkezdhettem iskolába járni. És most újra ott lesz egy pici, jön az éjszakázás, pelenkázás, a találjukkihogymostmegmértsír című társasjáték, vajon eleget evett, nem fáj a hasa? – és a babaillat, az a kis puha szuszogó test mellettem az ágyban… És addig még nyolc hónap.
Istenem, hogyan boldogulok majd velük?

Tudtam, képes leszek rá.

Meg aztán írni is lehet róla…

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük