A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Aki próbálta már követni a paleo étrendet, az tudja, hogy az egyik legnagyobb kihívás a pékáruk nélkülözése. Egy finom pizza, vastagon megrakva mindenféle jóval…hát, kinek nem teszi próbára az akaraterejét?

De a paleósok nagyon leleményesek, mindent elkészítenek valami másból, nem mondanak le a fantasztikus ízkombinációkról, ráadásul nem híznak tőle, mivel sem liszt, sem cukor nincs az ételekben. Meg tejtermék sincs (néhány kivételtől eltekintve), bár tudom, sokan pont ezt fogadják el a legnehezebben.

Ja, egyébként a kávézóban, amelyiknek a cukrásza vagyok, a múltkor egy hölgy valami diétás sütit kért. A pincérlány ajánlotta a neki a paleo süteményeket, mivel az ugye diétába is illeszthető: liszt helyett valamilyen magőrlemény, vagy kókuszreszelék van benne, sok tojás, és valami természetes édesítő, általában nyírfacukor vagy méz. Tehát, a kolléganő átadta ezeket az információkat, mire a hölgy azt mondta:
– Nekem azt ne mondja, én abban nem hiszek.

Mármint, abban nem hitt, hogy liszt nélkül is összeállhat egy sütemény. Régebben én is azt gondoltam, hogy a paleo sütik csakis laposak és rondák lehetnek, de aztán több paleós oldalt megismerve, illetve a fészbukos paleós csoportban látott ételfotók alapján teljes bizonyossággal mondhatom, ezek a sütemények is kinézhetnek ugyanolyan jól, mint azok. Sőt, azt hiszem, a blogon bemutatott saját verzióim miatt sem kell szégyenkeznem. 

No, de a pizzával kezdtem, nem véletlenül: ez a karfiollepény a pizza-érzést hivatott visszaadni, és azt mondhatom, egészen jól sikerült. Esztétikailag nem nagy élmény, mert a kolbász csak szakadt a kés alatt, nem lettek szép karikák, de pillanatok alatt elfogyott.

 

 

Hozzávalók:

1 kisebb fej (kb. 40 dkg) karfiol

2 tojás

5 dkg reszelt parmezán

só, bors


feltétnek amit csak akarunk – kolbász, sonka, zöldségek, ki mit szeret


a tetejére parmezán sajt


1. A karfiolt aprítógéppel morzsásra aprítjuk, nekem az elromlott, viszont van ez a klassz kis Moulinex Fresh Express gépem, aminek a nagylyukú reszelőjével gyönyörűen lereszeltettem az egészet. A szárát is.

2. A karfiolmorzsát nagyon kevés vízben, kis sóval egy edényben fedő alatt 5 percig pároljuk. Leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.

3. A kihűlt karfiolt összekeverjük a tojással, a sajttal és a sóval, borssal, majd sütőpapírral borított pizza(torta)formába egyengetjük a masszát. (Az enyém 30 centi átmérőjű.) 10 percig sütjük 200 fokos sütőben.

4. Megrakjuk a feltéttel, és még visszatesszük a sütőbe, nagyjából 10 percre.


Kész.



Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Szia!
    Megsütöttem,nagyon finom lett.
    Viszont :-)) a karfiolos réteg eléggé ázott volt,valószínű nem eléggé csöpögtettem le………….azon gondolkodtam,ha megfordítanám a sorrendet,előbb megfőzném és utána darálnám,de lehet,hogy elég lenne csak villával összetörni?
    Szerinted?
    Egy picit változtattam rajta,kolbász helyett bacont tettem rá,és mivel nem paleózók, csak “szénhidrátcsökkentek” 🙂 ezért trappista sajttal készítettem.
    Szép napot:Szilvi

  2. Kedves Móni!

    Nagyon-nagyon köszönöm a receptet, a cukorbeteg kislányom életében most először evett “pizzát”, és hihetetlenül boldog volt tőle!

    Én egyébként először főztem meg a karfiolt, utána botmixerrel pépesítettem, és sima trappistát használtam hozzá. Úgy is nagyon fincsi lett 🙂

    Szép napot,
    Detti

  3. Kedves Móni!
    Elkeszitettem es szuper finom lett!!! Nagyon tetszik a blog, ma találtam rá, nem győzöm betelni a sok izgalmas recepttel. Családi fogyókúra közepén tartunk, rengeteg új ötletet kaptam Tőled, hogyan tegyem izgalmassá a csökkentett kalóriákat.
    Tetszik, ahogy írsz, érdekes, vicces, őszinte!!!
    Droi

  4. Szia Móni!
    Megcsináltam, valami eszelősen jó lett, köszönöm nagyon a tippet 🙂
    És a paleohoz is kedvet kaptam, szóval nagy élvezettel lapozgatok nálad.
    Esetleg ha tudsz még ilyen sós nemnagymacera paleo kaját vagy reggeliként gyorsanelkészülő paleo sütit, azt megköszönném ha tennél fel.
    További munkasikereket! 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük