A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amikor megláttam Mirelle fotóját a Madártej pitéről a Facebookon, azonnal rohantam a blogjára, hogy megnézzem a receptet. Egyszerű, viszonylag gyors is, és bár a kép nem olyan szép, mint az övé, a végeredmény nem okozott csalódást!

fotó(9)

Hozzávalók (29 cm átmérőjű piteformában sült az enyém):

8 dkg vaj

16 dkg liszt

csipet só

1 púpozott ek porcukor

kb. 2 ek tejföl

A krémhez:

50 dkg mascarpone (nekem a Lidl-é vált be a legjobban az ár/érték arányt tekintve)

5 tojás sárgája

10 dkg porcukor

fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat

A habhoz:

5 tojásfehérje

10 dkg porcukor

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk, és felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

fotó(8)

Ennyi!

Szoktatok madártejet készíteni?

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Férjem nagy kedvence a madártej. Egyszer régebben próbálkoztam vele, de nem voltam megelégedve az eredménnyel. Nemrégiben azonban találtam egy jó kis receptet, egy héten belül kétszer kellett elkészítenem, másodszorra már dupla adaggal! Hogy bejönne-e a családnak ez a recept? Nem tudom, meg kéne csinálni 🙂

  2. A két mascarpone 800 forint, az öt tojás mondjuk 200, 20 deka porcukor 40 ft, meg a többire is számoljunk durván 200 forintot. Ez összesen 1260. Persze, van még benne munka meg energia. Kinga, én is kíváncsi vagyok a te receptedre!

  3. Van egy tejföl csepegtetős módszet krémsajt gyártáshoz. Olcsósítás végett. Dehát Móni kalkulációja sem hangzik rosszul. No és jól néz ki…kipróbálom előbb utóbb. Madártejet már gyártottam.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük