A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amikor megláttam Mirelle fotóját a Madártej pitéről a Facebookon, azonnal rohantam a blogjára, hogy megnézzem a receptet. Egyszerű, viszonylag gyors is, és bár a kép nem olyan szép, mint az övé, a végeredmény nem okozott csalódást!

fotó(9)

Hozzávalók (29 cm átmérőjű piteformában sült az enyém):

8 dkg vaj

16 dkg liszt

csipet só

1 púpozott ek porcukor

kb. 2 ek tejföl

A krémhez:

50 dkg mascarpone (nekem a Lidl-é vált be a legjobban az ár/érték arányt tekintve)

5 tojás sárgája

10 dkg porcukor

fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat

A habhoz:

5 tojásfehérje

10 dkg porcukor

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk, és felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-20 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

fotó(8)

Ennyi!

Szoktatok madártejet készíteni?

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Férjem nagy kedvence a madártej. Egyszer régebben próbálkoztam vele, de nem voltam megelégedve az eredménnyel. Nemrégiben azonban találtam egy jó kis receptet, egy héten belül kétszer kellett elkészítenem, másodszorra már dupla adaggal! Hogy bejönne-e a családnak ez a recept? Nem tudom, meg kéne csinálni 🙂

  2. A két mascarpone 800 forint, az öt tojás mondjuk 200, 20 deka porcukor 40 ft, meg a többire is számoljunk durván 200 forintot. Ez összesen 1260. Persze, van még benne munka meg energia. Kinga, én is kíváncsi vagyok a te receptedre!

  3. Van egy tejföl csepegtetős módszet krémsajt gyártáshoz. Olcsósítás végett. Dehát Móni kalkulációja sem hangzik rosszul. No és jól néz ki…kipróbálom előbb utóbb. Madártejet már gyártottam.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük