A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

“Halk koppanás, elnémult a nóta,

Darabokra tört a hegedű.

Ő azóta a világot járja,

Kezében a törött hegedű.”

(Részlet a Van egy nóta, nem dalolja senki c. népies műdalból)

Szóval, az jutott eszembe valami lekövethetetlen asszociáción keresztül, hogy a dalban említett hangszerrel a kezében senki ne kóstolja meg ezt a sütit, mert ámulatában még elejti, aztán járhatja a világot törött hegedűvel a kezében.

Nem venném a lelkemre.

Ellenben javaslom minden paleózónak, vagy annak, aki nem akar lisztes-cukros édességet enni, hogy próbálja ki. Aztán, mondja el az asszociációit az első néhány falat után.

paleo áfonyás

Hozzávalók az alaphoz:

20 dkg finomra őrölt mandula

5 dkg kókuszliszt

(- vagy 25 dkg mandula, ha nincs kókuszliszt, és egyébként sem akarunk ilyesmiket venni)

10 dkg kókuszzsír (vaj, ha nem vagyunk paleósok)

csipet só

 

A töltelékhez:

2 doboz (4 dl) Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető

1 csomag Zselatin fix

ízlés szerint nyírfacukor, mondjuk 5 dkg

25 dkg áfonya

 

Az alap hozzávalóit összekeverjük, piteformába (az enyém 29 cm átmérőjű, ez a maximális méret, amit ennyi alapanyaggal kitölthetünk) nyomkodjuk egyenletesen, a szélére is, kb. 1 centi magasan. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk az áfonyával. Hűtőben dermesztjük.

 

Ennyi! Na, hogy tetszik?

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük