Nagyon szeretem a padlizsános ragut, amit ugyanúgy készítek, mint a lecsót, csak teszek bele kisebb kockákra vágott padlizsánt, vagy még esetleg cukkinit is. Volt ebből némi maradék, meg vagy fél kiló darált hús, ami hatunknak nem elég semmire. Legfeljebb kiegészítőnek jó. Meg mindenféle elgondolás nélkül vettem egy csomó gombát… Hát így állt össze ez a töltött gombafej.
A túrós fasírthoz:
50 dkg darált hús
20 dkg túró
1 tojás
só, bors
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A fenti hozzávalókat összekeverjük, és megkérjük az egyik gyereket, hogy formázzon a gombafejek méretével megegyező kis fasírtokat a masszából. A gombákat megmossuk, megsózzuk, kis citromlével is meglocsoljuk. Tepsire tesszük, teszünk bele a lecsós-padlizsános raguból, majd ráültetünk egy-egy fasírtot. A végén megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Ma este ez volt a vacsora, fantasztikusan finom lett!! Imádom a blogot, ellentétben más oldalakkal, itt mindig sikeresek a megadott receptek!
Köszönöm szépen, ennek nagyon örülök:)