A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nem mondom, hogy cukrászkarrierem csúcsa – mert hát nem lehet tudni, mit hoz a jövő -, de mindenképpen jelentős állomásnak értékelem, hogy egyéb V.I.P. -k mellett az izraeli nagykövetnek sütöttem ma pogácsát. A kérés az volt, hogy teljes kiőrlésű lisztből készüljön, én a tönkölylisztet választottam, ezzel a legjobb sütni a teljes kiőrlésűek közül, legalábbis eddigi ismereteim alapján. Amúgy a jól bevált túrós pogácsa receptjét követtem, az extra a forma, illetve a szórás: a pogácsára sajtot, a a rudakra fekete hagymamagot, a háromszögekre mozsárban megtört sós pisztáciát szórtam.

sós apró kicsi

A recept banálisan egyszerű:
50 dkg lisztet elmorzsolunk 50 dkg vajjal, belegyúrúnk 50 dkg túrót és 1,5 evőkanál sót. Pár órára hűtőbe tesszük, majd nyújtjuk (mondjuk fél centi vastagra), megkenjük a tetejét pici sóval felvert tojással, megszórjuk az adott feltéttel, és tetszőleges formára szaggatjuk.

Nekem három tepsibe fért bele, légkeverésen 200 fokon 25 perc alatt  sült meg (a rudak hamarabb).

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük