A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Hát újra előkerült ez a bizonyos “aljnélküli túrós”, de most ilyen elegáns néven kaptam meg a receptet, hogy Meisseni túrótorta. Bár megrendelésre készült – most már nemcsak a keszthelyi kávézóba, hanem egy balatonboglári klassz kis helyre is dolgozom, oda kérték -, de amikor megpróbáltam a tortaformából áttenni a papírtálcára, kettétörött. Így családomat az a szerencse érte, hogy reggel korán Meisseni túrótorta várta őket az asztalon. Dupla nyereség, hogy most legalább megmutathatom Filout munka közben… Csupa öröm az élet.

  Hozzávalók:

1 kg túró

22 dkg cukor

6 nagyobbacska tojás (kicsiből 8)

15 dkg puha vaj

5 ek búzadara

fél sütőpor

1 citrom leve és héja

fél vaníliarúd kikapart belseje  

HPIM1074

  A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a cukorral, belekeverjük a búzadarát és a sütőport, majd a puha vajat, a citromhéjat és a citromlevet, a vaníliát is. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és beleforgatjuk a túrós keverékbe. Kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd beleöntjük a masszát. Légkeverésen 160, alsó-felső sütéssel 170 fokon sütjük kb. 1 órán át. Várjuk meg, amíg kihűl, akkor tudjuk szépen szeletelni.

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

  1. Sajnos úgy látom a cukor mennyisége lemaradt a receptről. Pedig nagyon lelkesen megcsinálnám, amilyen hamar csak lehet. Előre is köszi az infot!

  2. Én is megcsináltam ma, isteni lett, nekem kb. a dupla magassága lett vmiért. Csináltam mellé egy kicsit fanyar málnaszószt! Teljesen olyan íze van mint egy rizskochnak így. 🙂

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük