A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Az utóbbi időben nem sokat szóltam házőrzőnkről, Bogyóról, aki felelőssége teljes tudatában őrködik éjjel-nappal biztonságunk felett.

Akik régóta követnek, találkozhattak azzal az írásommal, amelyben még a kutyakérdésről elmélkedtem, és elmeséltem, mennyi kudarcunk volt már ilyen-olyan meggondolatlan kutyabefogadások miatt. Aztán jött 2011 karácsonya, és megérkezett Bogyó – akiről akkor még azt hittük, puli és valami keveréke, aztán meg kiderült, hogy puli helyett uszkár. A valami stimmelt. Hamar megtanítottuk arra, hogy jöjjön, üljön, feküdjön, ezeket most is tudja, olyan nagyon sokkal többet nem. Nem járattuk kutyaiskolába, de szépen alkalmazkodott az új körülményekhez, például azt meg kellett tanulnia, hogy míg Vonyarcon bejöhetett a házba, itt Keszthelyen nem.

kisbogy
2012 tavaszán ilyen volt.

Nos, Bogyó az elmúlt másfél évben édes kis kölyökből bozontos torzonborz lett, mondtam is a családnak, inkább Kócosnak kellett volna elneveznünk, ha láttuk volna előre – na de persze ezt nem láttuk.

fotó 1(2)

Néhány hónapja mondogattam, hogy el kellene vinni ezt a kutyát egy kis fazonigazításra, aztán a múlt héten a tettek mezejére léptem, és elkértem annak a kutyakozmetikusnak a telefonszámát, akit több ismerősöm is ajánlott. Kaptunk is időpontot: “hétfő, fél tíz, a cím pedig Schwarz 30.” mondta a telefonba Noémi, én pedig egyből kis versikét gyártottam belőle, amit a következő napokban meglehetős gyakorisággal ismételgettem, nehogy elfelejtsem. A vers így szólt: “Hétfő fél tíz svarc harminc”, és további három sora is ugyanez volt. A technika hatott, mert hétfőn reggel fél kilenckor a homlokomra csaptam, hogy féltízsvarcharminc, és már kicsivel negyed tíz után ott tömörültünk a kozmetika ajtajában Bencével és Zsófival együtt. Otthagytam a gyerekeket és a kutyát, majd egy óra múlva, amikor visszamentem értük, egyik ámulatból a másikba estem: vadonatúj kutyánk lett, úgy néz ki, mint kölyökkorában. Bence készített is egy előtte-utána bemutatót:

fotó

Fényképezni kicsit nehéz, mert amint közelítek felé, rohan a labdájáért, de a kocsiban muszáj volt egyhelyben maradnia…

fotó 3(2)

Egyúttal felhívnám a figyelmet a huncutszemű Erik unokaöcsire a jobb sarokban…

Egy új frizura megfiatalít…

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük