A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nos igen, amikor ennek a sütinek a fotóját felraktam a facebookra, szinte hallottam a sóhajokat a a felkiáltójelekkel tűzdelt megjegyzések mögött, amelyekben receptet követeltek a hozzászólók, ha már magából a süteményből nem részesülhettek.

fotó 2(5)

Jól néz ki, igaz? Ráadásul egyszerű is.
A hozzávalók:

6 tojás

3 ek nyírfacukor

20 dkg kókuszreszelék

2 ek kakaópor

1 kk szódabikarbóna

 

A krémhez:

3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém

5 dkg porrá őrölt nyírfacukor

2 csomag Zselatin fix

30 dkg málna (friss)

 

fotó 3(5)

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd gépi habverővel 4-5 percig verjük, nagyon habosra. Belekeverjük a kókuszt, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd gyorsan átöntjük a masszát a tortaformába, és egyből a sütőbe toljuk (azért sietünk, mert a kókusz hamar beszívja a tojást). Kb. 22 perc alatt megsütjük.

2. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd félbevágjuk, és óvatosan leemeljük a felső felét.

3. A kókuszkrémet a porított nyírfacukorral habbá verjük, amennyire tudjuk, és közben belekeverünk egy egész és egy fél csomag Zselatin fixet. Ennyi kell 6 dl folyadékhoz.

4. A sütitészta alsó felét tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel. Ráöntjük a kókuszkrém egyik felét, megszórjuk a málna felével, befedjük a tészta felső felével, ráöntjük a maradék krémet, és megszórjuk a maradék  málnával. Hűtőben dermesztjük.

 

Na, kipróbáljátok?

 

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Köszi a receptet, nagyon tetszik és a többi paleo desszert is. Én is egy 4 gyermekes anyuka vagyok, és mi családilag tértünk át a paleora.
    Ez a torta pedig rögtön a szívembe lopta magát, egyszerű, csini, úgyhogy szülinapi torta lett belőle. A krém receptet egy az egyben használtam, viszont a torta tésztáját át kellett alakítanom, mert az ünnepelt első születésnapját tartotta :-), ezért egy tojásmentes piskóta receptet alakítottam paleora! És komolyan mondom életem egyik legfinomabb tortája lett, pedig már igazán sokat sütöttem!!! Én is blogolok bízva abban, hogy az én tapasztalatom is segítség lehet. ez a torta lesz a holnapi bejegyzésem, természetesen a te blogod linkjét is beletettem. http://otletvar.blogspot.hu/2013/07/tojas-nelkuli-kokuszkremes-malna-torta.html

    További jó munkát!

  2. Szia!
    Nem, a zselatint kihagyom (speciális, hús- és szénhidrátmentes étrend miatt)
    De találtam növényi alapú zselatint, megpróbálom azzal!
    Majd megírom, milyen lett 🙂

  3. Szia! Kiprótáltam, igazán üde nyári torta. Nagyon finom. A változtatásom csak annyi volt, hogy fele-fele arányban tettem kókuszreszeléket és lisztet. Szuper lett. A család majszolja.

  4. Sziasztok! Kipróbáltam a receptet, végül habfixálóval helyettesítettem (1 cs/doboz), szép kemény lett a hab – és így már vegán a torta 🙂 – és eggyel emeltem a Cocomas dobozok számát, annyira isteni lett a krém! Nagy sikert aratott 🙂 Köszönjük!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük