A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Megint egy kiváló süti, ám a képek az átlagosnál is rosszabbak, ezért elnézést kérek.
Nem lett volna muszáj tejszínhabbal bevonni, de nálunk ez így nyerő.

Nem is bonyolult: kell sütni egy nagy piskótalapot, beleszabni a püspökkenyér formába, megtölteni, befedni és hűteni.

Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt

Töltelék:
50 dkg túró
kb. 40 dkg görög jughurt
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
2 nagy maréknyi apró kockákra vágott gyümölcs (barack, körte)
1 cs zselatin fix

A tetejére:
2,5 dl tejszín habbá verve (porcukorral ízesítve)

Készítsük el a tölteléket: botmixerrel dolgozzuk össze a túrót a joghurttal (így nem marad rögös a túró). Térjünk át habverőre, keverjük bele a zselatin fixet, a citomhéjat, majd a szükséges mennyiségű cukrot, és a végén a gyümölcsöt.

Most jön a piskótalap. Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra, a nagy tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Üssük egy edénybe a tojásokat, dobjuk rá a cukrot, majd gépi habverővel verjük legalább 5 percig magas fokozaton. Amikor már jól felhabosodott  a massza, kanalanként keverjük bele a lisztet (tehát nem egyszerre), öntsük az egészet a tepsibe, simítsuk el. Mehet a sütőbe kb. 12 percre.

Amikor megsült, húzzuk le a sütőpapírról, frodítsuk meg, és így szabjuk bele a piskótalapot a püspökkenyér formába.

Töltsük bele a krémet.

Végül fedjük be egy újabb piskótadarabbal. Nekem egy kis darabka maradt pluszban, azon kívül el is fogyott az összes tészta.
Tegyük hűtőbe pár órára, hogy a krémnek legyen ideje összeállni.
Amikor tálalni akarjuk, egyszerűen borítsuk egy tálra, és, ha gondoljuk, vonjuk be tejszínhabbal.

Ajánlott cikkek

12 Hozzászólás

  1. Móni, ha már itt magamban kommentelgetek, szeretném kérni a Te és az olvasóid segítségét. Baba bulira (baby shower) és ezen túl még Halloween-ra gyűjtögetek ötleteket, sütiket, dekorációt stb… Tudom, hogy mindkettő tipikus angolszász dolog, de szerintem szuper egy ilyen tematikus buli. Ha van kedvetek, legyetek szívesek ajánlani akár sós, akár édes recepteket, amiket egy ilyen alkalommal a vendégeknek kínálni lehet (felnőtteknek). Nagyon szépen köszönöm előre is!Üdv,Dóra

  2. Igen, fingerfood, apró sütik, esetleg valami bólé, saláta.Gugliztam már ötleteket, és lényegében bármit fel lehet díszíteni cumisüveggel, illetve pókokkal, szellemekkel, de például az is érdekelne, ha az összetevők lennének speciálisak. Ez a szíves sütőtökös kalács nagyon passzol a Halloween tematikába pl.A másik gyengém a cupcake, ezer helyről gyűjtöttem már recepteket, de a tetejére a krém nekem túl geil, vajas stb… A társaság egyébként abszolút nemzetközi lesz, éppen ezért ehhez is kellene igazodnom. Nagyon köszönöm a segítséget!

  3. Köszönöm Móni! Ne haragudj, ha kicsit felhúztam az orrom. A baby shower-t nekem szervezi a barátnőm, velem meg mostanában gyakran játszanak a hormonok 🙂

  4. Szia!Szeretném megkérdezni, hogy a piskótába tényleg nem kell ezennel sütőpor? A zselatin fixet meg nem kell melegíteni, csak egyszerűen belekeverni a krémbe? És ha ezt nem kapok a helyi kisboltban, a zselatinnal hogy járjak el? És mennyiségileg? Köszi!

  5. Szia Kriszti! Az igeazi piskótába SOHA nem kell sütőpor! A tojás felverése során belevitt levegőtől lesz szép. A zselatin fixet nem kell melegíteni, úgy kell eljárni, ahogy a csomagoláson is rajta van: mindig a cukrot kell utoljára belekeverni.Ha rendes zselatint kapsz…hát így fejből nehéz megmondanom. Én a fél csomagot használnám fel ehhez a krémhez.

  6. Móni, végül ez lett a mai desszert. Kicsit több, mint a fele zselatinnal. Egész jó lett, bár jócskán elbírt volna több cukrot – majd legközelebb. 🙂 A fehérjét sem kell külön felverni? Ezt csak most látom. 🙂 És még valami, amit már régóta meg akarok kérdezni. Mikor használunk alsó, a-felső ill. légkeveréses sütést? Melyek a tipikus ezekhez való ételek? Köszi!

  7. Szia! Nem kell külön felverni a fehérjét, a lényeg, hogy géppel nagyon felhabosítsuk, legalább öt percig verjük. A légkeveréses meg az alsó-felső sütés kérdésében én is kísérletezem, nem tudok általános érvényű okosságot mondani.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük