A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ismét egy klasszikus sütemény, egyik kedvenc szezonális gyümölcsömmel: őszibarackkal. Persze, befőttel is jó, úgyhogy szezonon kívül sem kell lemondanunk róla. 29 centis piteformában készítettem, eredetileg közepes tepsiben szokták sütni, és kockára vágják – ha így szeretnénk, duplázzuk a mennyiségeket. Ebből 12 szelet vágható.

Azért hívják reszelt túrósnak, mert úgy szokták készíteni, hogy az összegyúrt tésztát hűtőbe teszik, hogy a benne levő vaj miatt megkeményedjen, majd nagylyukú reszelőn reszelik le. Ez a lépés szerintem teljesen kihagyható, mert ugyanolyan jó lesz hűtés nélkül, bár így inkább a klasszikus angol morzsasütire, a crumble-ra hajaz a kész mű, de mit számít az, jó legyen.

(Egyébként, erdei gyümölcsös crumble recept itt, rozmaringos-szilvás meg itt.)

fotó 3(6)

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt

12 dkg vaj

2 ek kakaópor

10 dkg porcukor

1 kk sütőpor

 

A töltelékhez:

50 dkg túró

3 tojás

3 ek búzadara

10 dkg cukor

3-4 szem őszibarack

fotó 2(6)

1.Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

2. A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze, majd morzsoljuk el a vajjal. Nem fog összeállni gyúrható tésztává, akkor jó, ha egynemű morzsás tésztát kapunk. Felét szórjuk a piteformába, jól lapítsuk le a kezünkkel, hogy mindenhova elég legyen a tészta, sőt, a forma oldalára is jusson. Nyomkodjuk oda.

3. A túrót keverjük össze a tojássárgákkal, a cukorral és a búzadarával, verjük habbá a fehérjéket, és forgassuk bele a túrós krémbe. Öntsük a tölteléket a tésztára.

4. A barackokat hámozzuk meg, és a húsukat aprítsuk apróbb kockákra. Rakjuk a gyümölcsöt a túrós töltelékre.

5. Szórjuk meg a maradék morzsával a gyümölcsös túrót, majd tegyük a sütőbe 40 percre.

Hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

  1. Finom lett. Nagyon finom.

    Köszi a receptet. Tényleg gyors és nagyon finom.

    Nekem magasabb lett a túrós rész valamiért. Talán kisebb pités tálban sütöttem, de a tészta éppen elég lett.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük