A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Miközben a Caféblogra való költözésem folyományaként egyesével kategorizálom a bejegyzéseimet (mert nagyon jó kis tartalomjegyzék lesz ám ez így, majd nézzétek csak meg), újra és újra meglepődöm azon, hogy te jó ég, mennyi remek receptet feltettem már, amelyek a blog sajátos tulajdonsága miatt hamar süllyesztőbe is kerültek. Nemcsak Ti nem találjátok meg őket, drága olvasók, de még én is elfeledkeztem róluk.

Pedig itt van például ez a remek császármorzsa recept, amelyhez igaz, hogy be kell gyújtani a sütőt, viszont nagy mennyiséget készíthetünk relatíve rövid idő alatt.

És ha elé egy jó kis gulyást adunk, már kész is a komplett ebéd. Feltesszük reggel a gulyást, délre kész, közben pedig, úgy tíz órától indulva, elkezdjük a császármorzsát. Bekeverjük, állni hagyjuk fél órán át, aztán a sütőben megsütjük, negyedóránkénti átkeveréssel. Mindkét recept jó nagy mennyiség, ha ügyesek vagytok, másnapra marad a levesből, és egy kis palacsintával megint jól fog esni.

A hozzávalók listáját idemásolom, ha úgy döntetek, hogy ezt főzitek, ne kelljen sokat kattintgatni.

Tehát, a gulyáshoz:

Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár vagy -comb
2 fej vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 fehérrépa
4-5 szem krumpli
1 kisebb zeller
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szem paradicsom
2 paprika
2 tk Erős Pista (vagy Édes Anna, vagy házi darált paprika)
3 tk őrölt pirospaprika
1 tk őrölt kömény

bors

A galuskához:
10 dkg sima liszt
3 dkg búzadara
1 tojás
víz
1 kk só

 

A császármorzsához:

80 dkg liszt
6 tojás
8-10 dl tej
20 dkg vaj
25 dkg cukor
mazsola
1 citrom reszelt héja

 

Kellemes hétvégét!

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük