A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Emlékeztek Davidra, svájci barátunkra? Legutóbb a tökmagolajos vaníliafagyival nyűgözött le, előtte anyukája apfel kuchenét sütötte meg nekünk. Nos, további örömök érték őt, ugyanis néhány héttel ezelőtt megnősült. Nászútra először valahova Tirolba mentek, Svájcból biciklivel, illetve vonattal, majd onnan elkerekeztek ide, Cserszegtomajra, mert amint azt korábban mondtam, Davidnak itt van nyaralója, amit szüleitől örökölt. Bár alapból sem kis teljesítmény ez a közel 600 kilométeres biciklitúra, ebben az esetben különös jelentősége van azért, mert – és erről szintén beszámoltam – David szklerózis multiplexben szenvedett, és folyamatos leépülésre volt ítélve, ennek ellenére meggyógyult, nem csodaszerek, hókuszpókuszok, hanem egyedül Istenbe, Jézus gyógyító erejébe vetett hite által.

Bár meghívtak az esküvőre, sajnos nem tudtunk elmenni – pedig terveztem, hogy majd milyen klassz kis beszámolót fogok írni egy igazi svájci lagziról -, azonban most találkoztunk egy kis baráti összejövetel keretében. Mindenki hozott valamit; én piskótatekercset sütöttem a saját friss baracklekvárommal töltve, a vendéglátó háziasszony a tőlem tanult lángossal állt elő, David újdonsült felesége, Rachel pedig sárgabarackos lepényt készített.

Annyira finom volt, és olyan egyszerű, hogy úgy döntöttem, közzéteszem.

fotó 2(7)

Tehát, kell hozzá egy tekercs leveles tészta; ki kell tekerni (értelemszerűen), majd meghinteni darált dióval és cukorral. Rachel azt mondta, tejfölt is szokott rá tenni, de az most nem volt neki otthon. Erre kerül a szeletelt sárgabarack, és még meg lehet hinteni egy kis cukorral. 180-190 fokos sütőben 30 perc. Akkor jó, ha az alja finom ropogósra sül.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük