A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nagyon szeretünk szalonnát sütni. Rengeteg közös emlék köt bennünket a régi házunk szalonnasütőjéhez, igazából onnan az hiányzik, vagyis, most már mondhatom, hogy hiányzott leginkább.

Sok-sok vendégünk volt, akikkel elücsörögtünk egy-egy pohár bor mellett vagy szalonnát sütögetve, vagy bográcsot kevergetve.

aszalcsi1
Itt épp szalonnáztunk.

Komoly szalonnasütő volt, alja kibetonozva, samott-téglával kirakva …

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
A pisztrángok nem a szabadtűz felett sültek, de itt ettük meg őket.
aszalcsi3
Egy alkalommal vendégeink voltak Virágék (Virág a kiváló gyereketeto.hu weboldal szerzője), itt épp István, a családfő vigyázó tekintete mellett készül a pincepörkölt.

Szóval, van, aki a grillezésért van oda, mi szalonnasütő-pártiak vagyunk. Tavaly nyáron, Vonyarcon nem volt alkalmas az udvarunk erre a célra, na de most! Kanadából ideiglenesen nálunk állomásozó Árpád kitartó nyomásának engedve – neki ugyanis minden nyáron, amikor nálunk van, a csillagos ég kémlelése szalonnasütés közben a kedvenc programja – eldöntöttük, hogy összehozunk egy rapid szalonnasütőt, amivel a szezon végéig kihúzzuk.

Ahol a szüleim élnek, Balatonfüred fölött, Felsőörsön, rengeteg a vörös kő. Apu a héten megpakolta az utánfutót, és hozott egy nagy rakással belőle. Aztán a férjem és Bence fiam néhány óra alatt szépen körberakták.

És most “működik”.

fotó 1(2)

A Vidám Fiúk:

fotó 5(2)

Bálint egyébként – a képen halványan látszik – hatalmas fekvőgipszet kapott a lábára, ilyet:

achilles

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. Épp most mentek el a vendégeink egy jó kis szalonnasütés után! 🙂 Nálunk is nagy kedvenc, bár egyenlőre csak a szabad földön, rapid meg végleges szalonnasütő hely nélkül… Na de majd jövőre! 😀
    Bálintnak még mindig jobbulást! Puszi nektek: Gabika

  2. Nálunk fizikailag lehetetlen szalonnát sütni, ezért vendégként szoktunk más háza táján sütögetni. Idővel talán nálunk is.
    Bálintnak tényleg jobbulást – no és kitartást! 🙂
    Ja, és végre megtanultam hozzászólni!!! 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük