A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Azt írtam, hogy túrós, de igazából bármilyen lehet. Sós, édes, mindegy. Kibontakoztathatjuk szunnyadó fantáziánkat, én ma bontakoztattam is, és készítettem sajtkrémeset, aszalt paradicsommal és olívabogyóval. Nem is tudom, mit mondjak. Közhelyeket nem akarok.
A tészta ötletét az én kedves laptopkonyhás kollégámtól, OZtól vettem, ő készített almás-fajhéjas süteményeket ugyanebből. Amire fel szeretném hívni a figyelmet, az a kosár formázása. Pár hónapja láttam valahol, nagyon megtetszett, és most kipróbáltam, tökkirály. A muffintepsi hátulját használjuk ugyanis, egyetlen hátránya, hogy egy tepsin egyszerre 6 kosarat tudunk sütni. Ebbe vagy beletörődünk, vagy veszünk még egy muffintepsit.

Hozzávalók (cirka 15 kosárhoz):
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk só
1 dl víz

A túrótöltelékhez:
50 dkg túró
2 egész tojás
porcukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj

A lisztet tálba rakjuk, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsoljuk, amíg nagyjából össze nem keverednek. Mehet hozzá a hideg (fontos, hogy tényleg hideg legyen) víz, és egy perc alatt gyúrjuk össze úgy, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük a tésztagombócot, legalább fél órára (de akár egész éjszakára is ott hagyhatjuk).
Keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 190, alsó-felső sütésnél 200 fokosra.

Vegyük elő a tésztát, nyújtsuk vékonyra, majd szaggassunk belőle kb. tíz cm átmérőjű köröket (én söröskorsóval oldottam meg).

Fektessük a köröket a muffintepsi hátulján a mélyedésekbe. Emígyen.
Nem kell vajazni-lisztezni a tepsit!

Tegyünk mindegyik kosárba 1 evőkanálnyi tölteléket. Tegyük a sütőbe, és süssük meg kb. 18 perc alatt a süteményeket.

Szedjük ki a tepsiből, mehet a másik adag.

Az olívabogyós tölteléket a következőképpen készítettem: botmixerrel összeturmixoltam 20 dkg feta (jellegű) sajtot 2 ek joghurttal és 1 tojással, belekevertem 4 apróra vágott aszalt paradicsomot, meg egy evőkanálnyit a nagyon finom calabriai olívaolajamból, elosztottam a kosarakban, és darabolt olívabogyót tettem a tetejére. Még szardellával is kipróbálnám!

Ajánlott cikkek

8 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük