A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Majdnem könnybe lábadt a szemem, amikor megkóstoltam. Mondjátok, hogy lehet, hogy alapjában véve egészségtelen hozzávalók (mint a liszt és a cukor) néhány más anyaggal ilyen bámulatosan, elképesztően finom elegyet alkotnak? Ráadásul külön izgalmassá teszi a sütit az egész, darálatlan mák… Hát, emberek, nehéz ellenállni.

El is határoztam, hogy a jövő héten megpróbálom paleósítani, amennyire csak tudom, de persze, akkor az már nem ilyen lesz…

citromos mák2

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

23 dkg liszt

23 dkg vaj

23 dkg cukor

1 tk szódabikarbóna

1 citrom reszelt héja, félnek a leve

7 dkg darálatlan mák

5 ek joghurt (ajánlom a Cserpest, ha még nem ismeritek)

 

A krémhez:

3 tojás

3 citrom leve, reszelt héja

10 dkg cukor

8 dkg vaj

2 doboz natúr sajtkrém (40 dkg)

 

citromos mák

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés), légkeverésen 170-re.

1. A tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele a puha vajat, a joghurtot, a citromlevet és a héjat.

2. Egy másik edényben keverjük el a lisztet a mákkal, a szódabikarbónával, és dolgozzuk bele a tojássárgás keverékbe. Verjük habbá a tojásfehérjéket, és azt is forgassuk bele.

4. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt 27 centis kapcsos tortaformába, majd kb. 35 perc alatt süssük meg a tésztát. Hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Készítsük el a krémet: az alapja az angol citromkrém, a lemon curd, ebbe keverünk majd sajtkrémet.

Tehát, gőz fölött (lábasba ujjnyi víz, bele az edény, de az alja ne érjen a vízbe, és a víz forrjon) keverjük a 3 tojást a 3 citrom levével, kettőnek a héját is beletesszük (a harmadiké kell majd díszítésnek), a cukorral addig, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a vajat, jól elkeverjük, majd hűlni hagyjuk.

6. Amikor kihűlt, kvázi hideg, belekeverjük a krémsajtokat jó alaposan.

7. Összeállítjuk a süteményt: a mákos tésztát félbe vágjuk, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik lapot, és mehet rá a maradék krém. Reszelt citromhéjjal díszítjük.

 

Ajánlott cikkek

14 Hozzászólás

  1. Én is kipróbálom! Kezdő vagyok, kicsit segítsetek: “majd kb. 35 perc alatt süssük meg a tésztát” – milyen hőfokon? KÖSZI! 🙂

  2. Kedves Hedvig, úgy kezdődik a leírás, hogy melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütésnél), légkeverésen 170-re. Ezen a hőfokon kell megsütni a sütit. 🙂
    Akkor jó a tészta, ha a tetejét megnyomva nem akar az ujjad belesüllyedni, hanem “ellenáll”. Ezt azért mondom, mert azén sütőmben ehhez 35 perc kellett, de valakinek lehet, hogy csak 30, másnak meg 40. Tehát figyelni kell, a 35 perc körülbelüli érték.
    Sok sikert!

  3. Még egy kérdésem lenne: a sajtkrém az olyasmi mint a Philadelphia vagy inkább mint a tömlős sajt? Finnországban más néven futnak, biztos akarok lenni, hogy jó hozzávalót veszek. Előre is köszi a választ.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük