A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amióta elhatároztam, hogy összeszedett leszek, körülnéztem a neten, és találtam 20-30 naposblog3 háztartás-gatyábarázó programokat. Ezek azért tetszenek nekem, mert olyanok, mint egy projekt: van elejük és végük, a huszadik, vagy a harmincadik napon azt mondhatjuk, hogy igen, kész, megcsináltam!

Igaz, a háztartás esetében ez kissé öncsalás, hiszen természetéből adódóan mindig a rendszerezetlenség, a rendetlenség felé halad abban a pillanatban, hogy magára hagyod – ez az entrópia törvénye. De mivel az általam tanulmányozott programok szerves része a kisebb-nagyobb gócpontok zűrzavarainak felszámolása, méghozzá szanálás által, ezért, ha újra el is kezdődik a rendetlenség, már korántsem annyi cuccból, mint a projektet megelőzően.

Úgy gondoltam, most, hogy az iskola elindult, az első hét lezörgött, talán már mindenkinek gördülékenyebben mennek a dolgai; eljött az ideje, hogy nekivágjunk, lesz ami lesz – ha van kedvetek, tartsatok velem. Húsz nap, és értékelünk.

A menete a következőképpen alakul: holnap, a 0. napon elmondom az alapvető tudnivalókat, milyen eszközök szükségesek, illetve minden napra előre közzéteszek egy nyomtatható feladat-rendszerező lapot, amit ki lehet tenni a hűtőre, vagy valami jól látható helyre, és amelyen nyomon követhető, hogy mi az, amit már elvégeztünk, és mi áll még előttünk.

Szó lesz a család bevonásáról is, hiszen a gyerekek is végezhetnek némi házimunkát minden nap, sőt, szerintem nagy hiba kihagyni őket a feladatokból.

Kicsit izgulok, de nagyon elszánt vagyok.

 

 

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük