A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A kellemes hétvége után térjünk vissza a háztartás gatyába rázásához – következzen az 5. nap. De előtte egy kérdés: ugye kész a menütervetek? Ha nem, ma este készítsétek el!

blog8Kattints ide a letöltéshez!

A takarítás sora a nappalin van; ha kellemes és otthonos, a család szívesen tartózkodik itt, ennélfogva gyakrabban is kell tisztítani, mint mondjuk egy egy- vagy kétszemélyes hálót. Nyilván, mindenki otthona más, valakinél szőnyegpadló van, másnál laminált padló, megint másnál parketta, és a bútoraink is eltérőek. Én most általános feladatokat sorolok fel, mindenki adaptálja a saját nappalijára.

1. A díszpárnák huzatait mosd ki, a párnákat tedd a napra szellőzni.

2. Töröld le a port a tévéről (olyan sok nem lehet rajta, hiszen a minap törölgettük), az egyéb kütyükről (dvd-lejátszó, hi-fi, ps konzol, mittudomén), szedd ki a cd-ket és a dvd-ket, és azokat is. Szortírozhatsz is belőle, ha már előkerültek. Tisztítsd le a távirányítókat, játékvezérlőket ecetes (fertőtlenítős) mikroszálas kendővel.

3. Törölgesd le a polcokat, vitrineket, dohányzóasztalt.

4. Ne maradjanak ki a falon a képek, illetve a fali, mennyezeti és egyéb világítótestek sem.

5. Típusának megfelelően tisztítsd meg a kanapét, fotelt.

6. Csavard fel a szőnyeget még ma éjjel, és porszívózz fel a helyén, majd tedd vissza, és porszívózd ki a szőnyeget is. Aztán moss fel.

A zűrzavart a magazinok között számold fel: egy csomó újság csak “elfekszik” az újságtartóban, asztal alsó polcán, itt-ott egyszerűen azért, mert senki sem veszi a fáradságot arra, hogy kidobja. Hát lépj a tettek mezejére, és dobd ki, ami nem kell. Ami kell – én sem dobok ki egy főzős magazint sem -, azt tedd csoportosítva irattartó dobozokba, és úgy a polcra. Nekem külön tartókban vannak a magyar és a külföldi lapok, ha egyféléből sok van, az saját irattartót kap. Így nagyobb az esély rá, hogy amikor keresek valamit, tényleg meg is találom.

Csak öt perc – na, ez attól függ… A női táska. A férjem nem hajlandó belenyúlni az enyémbe, azt mondja, nem szeretné, hogy megharapja valami. Jó, ennyire azért nem vészes a helyzet, de okoztam már meglepetést ismerőseimnek azzal, hogy időnként mit tudtam előrántani belőle – kókuszreszelék, vaníliarúd, kisautó… Csak a kulcsomat meg a papírzsebkendőt nem találom soha. Nos, hát ezt a helyzetet kellene felszámolni, és kidobni minden felesleges holmit.

Na, bírjátok még?

<< A 4. nap feladatai

A 6. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük