A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Egy hete elmentem szemvizsgálatra, eléggé megérett már a szemüvegem a cserére – legalábbis, ami a lencséket illeti. Aztán, vizsgálat után, a keretek között válogatva dobtam egy hátast, mert ami igazán tetszett, annak az ára horribilis összeg volt, még lencsék nélkül is. Úgyhogy kicsit pihentettem a témát, gondoltam, erőt gyűjtök, na meg egy kis pénzt, aztán majd visszamegyek kedvenc optikusomhoz.

Erre tegnap este letörött a szemüvegem szára.

Úgyhogy ma reggel irány Laci, az optikus, megrendeltem az újat – még nem derült ki, pontosan mennyi idő lesz, amíg elkészül -, és holnapra kaptam ígéretet arra vonatkozóan, hogy szerel valami ideiglenes szárat a jelenlegire, hogy kihúzzam valahogy az elkövetkezendő minimum egy hetet.

Azóta arcomon billegő szemüveggel egyensúlyozok, rettenetes, annyira zavar, hogy tiszta ideg voltam tőle egész nap, egyszer elestem az utcán, kétszer majdnem karamboloztam, utána inkább kivontam magam a forgalomból, és itthon próbáltam megbirkózni a feladatokkal. Ti hogy álltok?

Ha valaki lemaradt, bátran elkezdheti elölről, nemcsak jövő szeptemberben lehet bekapcsolódni…

Jön a hatodik nap.

blog9A letöltéshez kattints ide!

Takarítás: a sütőt vesszük elő. Szinte hallom, ahogy sokan felnyögnek… De nagyon klassz érzés tiszta munkahelyen dolgozni, jó tiszta sütőben sütni, tiszta tűzhelyen főzőcskézni, ezért komolyan megéri! Ha nincs olyan klassz fém tisztítód, mint nekem (Amway), ami leszed mindent, ugyanakkor nem karcol, akkor valószínűleg szükséged lesz hideg zsíroldóra, amihez viszont gumikesztyű kötelező! Fújd be a sütő belsejét, és hagyd hatni – majd valami súrolóval takarítsd le, és töröld kis  asütőt papírtörlővel. A rácsot érdemes egy régi vacak törölközőre fektetni, és ugyanígy befújni, hatni hagyni, majd lesúrolni.

Azzal az Amway fém súrolóval nekem nem kell hozzá hideg zsíroldó, de van, aki a kettőt együtt használja – úgyhogy ki-ki meggyőződése szerint járjon el.

Ha nem bírod a hideg zsíroldót, meg az egyéb brutál szereket, használj ecetet és szódabikarbónát: szórd be a sütő alját szódabikarbónával, majd egy szórófejes flakonba tölts ecetet (ezt máskor is használhatod, általános tisztításra), és nyomd a szódabikarbónára. Hagyd állni egy órát, és szivaccsal, papírtörlővel távolítsd el a koszt. Ha nem jött le minden, ismételd meg a folyamatot.
A fenti módszerek valamelyikével súrold le az ajtót is kívül-belül, legvégül a tűzhely tetejét.

 A zűrzavar felszámolását a konyhában folytatjuk: két tetszőleges konyhaszekrényben szanáld a felesleges cuccokat, és tedd rendbe a maradékot.

Öt perc – na jó, ez is lehet, hogy kicsit több lesz, de ha most két ablakot megpucolsz valami olyan helyen, ahol különösen zavar, ha nem látsz át rajta jól –  aztán majd mindig egyet-egyet…körbeérünk egyszer csak. 🙂

<< Az 5. nap feladatai

A 7. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük