A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Itt vagytok még?

Bírjátok?

A 8. nap következik!

blog11A letöltéshez kattints ide!

Takarítás: a gyerekszoba. Nos, ez aztán ahány ház, annyiféle – eleve, sokakat egyáltalán nem érint, másoknál meg több is van. Tehát, ha nálatok nincs gyerekszoba, a vendégszobát, vagy ha van olyanod, a hobbiszobát vedd kezelésbe. Ha több gyerekszoba is van, akkor most következzen a “zűrösebb”.

A feladat általános takarítás, tehát szemetesek kiürítése, por letörlése (mikroszálas kendő+ ecetes víz), ablaktisztítás, holmik helyrerakása, porszívózás.

A zűrzavar felszámolása: ha több gyereked is van, kezdd a legkisebbel: az összes ruháját szedd ki a szekrényből. Ha zsákban szoktad eltenni télre a nyári ruhát, nyáron a télit, akkor most itt az ideje, hogy a lenge holmik kikerüljenek a polcokról, ne foglalják a helyet a meleg cuccok elől. Ha van annyi szekrényetek, hogy maradjanak a nyáriak, téliek egyaránt, akkor csak szervezd át úgy a rendet, hogy az évszaknak megfelelőek kerüljenek előre. A nagyobb gyerekeket kérd meg, hogy tegyék azt, amit te, a saját szekrényükben. Tízévesnél idősebbek száz százalék, hogy meg tudják csinálni – ellenőrizni kell. Mert például az én Zsófim tízéves, de nem racionálisan, hanem érzelmi alapon dönt a ruhái, pontosabban a kedvenc ruhái felől – hiába mondom, hogy azt a vékony anyagú pántos ruhát nem fogja tudni télen hordani, mégis a szekrényében akarja hagyni…

Kisebbek is nyugodtan befoghatóak, csak nem kell elvárni tőlük, hogy tökéletes legyen a rend. Dicsérd meg és bátorítsd őket, hogy szívesen végezzék a feladatot, esetleg jutalmat is érdemes kitűzni (de itt most nem pénzre gondolok).

Csak 5 perc: törölgess le egy könyvespolcot, öt perc erejéig. Ha az már megvolt – mert mondjuk csak a nappaliban van, és azt abszolváltuk az 5. napon – akkor az előszobában tegyél rendet, töröld le a bútorokat.

<< A 7. nap feladatai

A 9. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük