A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Most, hogy lassan a projekt kétharmadánál járunk, eszembe jutott egy nagyon fontos dolog, ami az összeszedettséghez elengedhetetlen: ez pedig az, hogy mindig a kitűzött feladatra koncentrálj, és ne engedd attól eltéríteni magad.

Mire gondolok?

Tegyük fel, hogy takarítod a konyhaszekrényt. Találsz benne valamit, aminek jobb helye van a spájzban. Bemész oda, és látod, hogy nem jól vannak elhelyezve a dobozok, nekiállsz kipakolni a spájzt. Fel is porszívózod, mert koszos a padló, és ha már ott porszívózol, nekiállsz a lakás többi részén is. Közben meglátod, hogy koszos az előszobaablak, gyorsan lepucolod – majd szembesülsz azzal, hogy van egy félig kipakolt spájzod, amit be kell fejezni, egy félig kipakolt konyhaszekrényed, amit szintén be kell fejezni. Igaz, nyertél egy tiszta ablakot és tiszta padlót, de fáradt lettél, és már nincs kedved befejezni az egészet; összecsapod tehát mindkettőt, és fogadkozol, hogy legközelebb alaposan átválogatod a cuccokat, amire most már nem volt időd.

Pedig lett volna, ha az adott feladatra koncentrálsz, és nem hagyod, hogy eltérítsen attól más. Tehát: ha meglátod, hogy valami takarításra szorul, ÍRD FEL a tennivalók listájára, és keríts rá sort a következő alkalommal, mondjuk másnap. De ne hagyd, hogy a feladatok  maguk alá temessenek, mert utálni fogod az egészet. Te uralkodj a háztartáson, ne a háztartás uralkodjon rajtad.

blog17A letöltéshez kattints ide!

Ezúttal a mosogatógépet takarítjuk ki: távolíts el belőle mindent, vedd ki a szűrőt és mosd el. Általános tisztítószerrel fújd be a gépet belül, az ajtó belső széleit is, ahol előszeretettel ül meg a trutyi. A kosz levakarásához használhatsz kiszuperált fogkefét, majd papírtörlővel töröld tisztára a gépet. Utána önts egy liter 10%-os ecetet a gépbe, és indítsd el a programot a legmagasabb hőfokon.

Töröld le a gépet kívül is, és dicsérd meg, hogy sokáig szolgáljon… Ja, és tegyél bele mindig sót is, még ha állítólag az van is a tablettában.

A zűrzavar felszámolására maradunk a konyhában, amíg dolgozik a mosogatógép, rakd rendbe a maradék konyhaszekrényeidet, ha túl sok van még hátra, nem muszáj mindent egyszerre.

Csak öt perc: gyors hálószoba-takarítás. Amennyiben az ágynemű még nincs elrendezve, rázd fel a párnákat, igazítsd meg a takarókat, mikroszálas kendővel töröld le a vízszintes felületeket, és porszívózz fel. Na jó, lehet, hogy kicsit több lesz, mint öt perc. De nem sokkal.

<< A 13. nap feladatai

A 15. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük