A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A célegyenesbe fordultunk, 16. nap. Ugye, érzitek, hogy jó úton járunk? Ha nem is csináltatok végig mindent, ebben a programban bármelyik lépés a háztartás javára válik. Következzen tehát az újabb.

blog19A letöltéshez  kattints ide!

Ami a takarítást illeti, a keddi napé lesz ezentúl a nappali. Ennek fényében pedig:

– töröld le a port a tévéről (olyan sok nem lehet rajta, hiszen a minap törölgettük), az egyéb kütyükről (dvd-lejátszó, hi-fi, ps konzol, mittudomén). Tisztítsd le a távirányítókat, játékvezérlőket ecetes (fertőtlenítős) mikroszálas kendővel;

– törölgesd le a polcokat, vitrineket, dohányzóasztalt;

– típusának megfelelően tisztítsd meg a kanapét, fotelt;

– ha a nappaliban van az otthoni “iroda”, törölgesd le a számítógépet, íróasztalt, stb.

–  porszívózz és/vagy moss fel.

Zűrzavartalanítás: ágyneműhuzatok! Szétdőlt a halom? Legtöbbször a gumis lepedők tehetnek róla, tudom. Nos, az összehajtogatásukra itt egy jó ötlet:

Csak jelzem, nem volt könnyű megtalálni a megfelelő videót, ugyanis volt, hogy ugyanezt nyolc és fél percben igyekeztek elmagyarázni. Ez viszonylag tömör.

Napi rutin: ezt tehát ma kezdtük az ágy rendberakásával és a WC tisztításával, ehhez jön a 16. napon a feladatok összeírása.

Tudom, ez kezdettől fogva rajta van a lapon, de azért tartom fontosnak, mert nekem például rengeteg időm úszik el azzal, hogy nem szabok határt az egyes teendőimnek. Ezért az a feladat, hogy este gondold végig a másnapi dolgaidat. Írd fel, hogy mivel, mennyi időn át kell foglalkoznod, és tartsd magad a tervhez! Ha nyolcra mész a postára, írd be, hogy 8.00 – 8. 20 – posta. Ha a bankba mész tovább, saccold meg, hogy 8.30- 9.00 bank. És így tovább. Így egyrészt kisebb az esélye, hogy elfelejtesz valamit, másrészt tényleg sok időt lehet megtakarítani, ha az ember céltudatos, és nem bámészkodik erre-arra. Hacsak nem kimondottan azt szeretne…

 << A 15. nap feladatai

 A 17. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük