A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Biztosan elfogult vagyok, mivel a füge az egyik kedvenc gyümölcsöm, de szerintem az összes eddigi paleo sütim közül talán ez a legjobb. Nekem legalábbis nagyon ízlik, és kifejezetten egészséges édesség, hiszen csupa gyümölcs az egész.

fügés1

Hozzávalók a tésztához:

4 nagy (L), vagy 5 közepes (M), vagy 6 kicsi (S) tojás

3 ek nyírfacukor

20 dkg darált dió

1 kk szódabikarbóna

Az almás töltelékhez:

1 kiló alma

2 ek nyírfacukor

fél kk reszelt gyömbér (vagy őrölt)

A tetejére:

mérettől függően 4-6 füge

méz

fügés3

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy nagyobb tálba, a sárgákat egy kis pohárba gyűjtjük. A fehérjékhez hozzáadjuk a nyírfacukrot, és gépi habverővel addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ekkor beletesszük a sárgákat, elkeverjük, majd a darált diót a szódabikarbónával együtt, és szintén jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral borított 26 centis kapcsos tortaformába öntjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

2. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy megfelelő méretű lábasban összepároljuk a nyírfacukorral és a gyömbérrel.

3. A diós piskótára simítjuk az almatölteléket, elhelyezzük az alma tetején a szeletekre vágott fügéket (megkenhetjük egy kevés olvasztott mézzel), és visszatesszük az egészet a sütőbe még 10 percre.

fügés2

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. Szívesen elkészíteném ezt a sütit, csak nem kapok sehol fügét. Szerinted mivel helyettesítsem? Vagy egyszerűen csak hagyjam ki?

  2. Adél, bármit tehetsz rá, amit csak akarsz! Pirított diót, mandulát, meggyet, szeletelt körtét, felezett szilvát – de el is hagyhatod. Magában is finom.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük